Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ 2011: ΜΕΓΑΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 Με 36 συνολικά συμμετοχές γίνεται το Σαββατοκύριακο ο 4ος αγώνας Ταχύτητος για το Πρωτάθλημα του 2011, στην πίστα Μεγάρων. Η μικρή απόσταση (που σημαίνει περιορισμένα έξοδα) και -πιστεύουμε- η ανάγκη αρκετών οδηγών "να ξεφύγουν" από την ασφυκτική ατμόσφαιρα που έχουν επιβάλλει στη χώρα οι πολιτικοί και τα ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΑ Μέσα ενημέρωσης, έφεραν αρκετές συμμετοχές σε όλες τις κλάσεις, δηλαδή 11 στα Sport, 15 στα Open και 10 στα Ιστορικά. Εκεί, εκτός των Porsche RSR και RS του Σταφυλοπάτη και Καροτσιέρη που εκτός απροόπτου θα έκαναν το 1-2 μακράν των υπολοίπων, προστίθεται ως διεκδικητής της πρώτης θέσης ο Θεόδωρος Εδιπίδης με το πολύ δυνατό TVR Griffith. Και επειδή ειδικά στην πίστα Μεγάρων όπου η οδήγηση περιορίζεται (ή τουλάχιστον βασίζεται) στο συνεχές "γκάζι-φρένο" μετράει ιδιαίτερα η ισχύς, ο επόμενος στην κατάταξη θα είναι φυσιολογικά ο Α. Εδιπίδης με την δύσκολη μεν-πανίσχυρη δε Ford GT 40 (την οποία είναι ένας εκ των ελαχίστων οδηγών που μπορούν να οδηγήσουν εκμεταλλευόμενοι την δύναμή της, χωρίς συνεχή τετ-α-κε).
  Σε ένα "δεύτερο" δικό τους αγώνα (λόγω ισχύος και πάλι), θα συμμετάσχουν οι Β. Γόντικας, Π. Πουλιάδης, Χ. Aναστασιάδης, Π. Παπαδόπουλος, Σ. Αγάθος και Κ. Καπουρελάκος, οι οποίοι -πάντα εκτός απροόπτων- προβλέπεται ότι θα τερματίσουν με την σειρά που ορίζουν οι ίπποι των κινητήρων τους. Οι δοκιμές και ο αγώνας θα αρχίσουν στις 10.30 Σαββάτου και Κυριακής αντιστοίχως.


* Επιτρέψτε μας μιά προσωπική αναφορά στη μη συμμετοχή μας, για πρώτη φορά από το Τατόϊ του 2008, σε αγώνα Ταχύτητος. Επειδή δεν είχαμε καμμία ανταπόκριση σε αγγελία μας όπου ζητούσαμε ενοικίαση αγωνιστικού αυτοκινήτου ειδικά για τον αγώνα των Μεγάρων, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε με την εντελώς νορμάλ (σε κινητήρα, κιβώτιο, φρένα και αναρτήσεις) Porsche 911 των 180 ίππων και 1100 κιλών. Ο λόγος είναι ότι τα νορμάλ αυτοκίνητα "λιώνουν" στην συγκεκριμένη πίστα, ιδίως αν προσπαθήσουν να κατεβάσουν χρόνο ή να κυνηγήσουν ισχυρότερους (ή καθαρά αγωνιστικούς) συνδυασμούς. Έτσι, προτιμήσαμε να "φυλάξουμε" το αυτοκίνητο για την Ανάβαση Πιτίτσας στις 12/11, και για την πιό "στρωτή" (και χωρίς συνεχές γκάζι-φρένο) Τρίπολη στις 3/12.
  (Ούτε για θεατές δεν θα πάμε στα Μέγαρα: Δεν θα αντέξουμε την "στέρηση"!).
  Για τις συμμετοχές, πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου