Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΦΙΛΠΑ: 2o ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το ¨2ο ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΑΣ» έληξε το βράδυ της Δευτέρας, 30 Μαΐου, με την βράβευση των, πραγματικά, επάξιων νικητών του στο κτήμα «ΛΙΑΡΟΥ».
Η δυναμική συνεργασία της ΦΙΛΠΑ και του ΣΙΣΑ είχε σαν αποτέλεσμα την οργάνωση ενός πετυχημένου αγώνα δίνοντας στους συμμετέχοντες μία αξέχαστη εμπειρία. Οι διαδρομές ήταν επιδέξια χαραγμένες μέσα από τα υπέροχα βουνά, δάση και γραφικά χωριά της Πελοποννήσου καλύπτοντας συνολικά 515χλμ.
Ο Τεχνικός έλεγχος και η έναρξη του αγώνα έγινε την Παρασκευή 27/5 το απόγευμα, κάτω από τον βροχερό ουρανό της Αθήνας, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Τα 62 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν το επόμενο πρωί του Σαββάτου στο «Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου» και πήραν εκκίνηση στις 11:30’ με τελικό προορισμό την Ολυμπία.
Ο πρώτος Σ.Ε.Χ. στη Νεμέα άνοιξε στις 12:30’. Από ‘ κει και έπειτα, τα πληρώματα διένυσαν 112χλμ κάνοντας 5 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας, Γαλατά, Στυμφαλία, Καλλιάνι και την διπλή που περνούσε μέσα από τα δάση του Μαινάλου μέχρι τη Βυτίνα για ανασυγκρότηση και γεύμα στις τοπικές ταβέρνες.
Επανεκκίνηση για το δεύτερο σκέλος της α’ ημέρας στις 16:30’ από Βυτίνα ολοκληρώνοντας 4 Ε.Δ.Α. διασχίζοντας τα χωριά της Δημητσάνας, Μελισσόπετρας και του Ράφτη με τελικό προορισμό την Ολυμπία στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» στις 19:00΄.
Στο τέλος της ά ημέρας επικεφαλής βρέθηκαν οι Παπαδόπουλος/Δημάκος και Νίκας/Νίκα ισοβαθμίζοντας με 1 δευτερόλεπτο ποινή και τρίτο τους Χωριανόπουλο/Καραντώνη, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στις 29 πρώτες θέσεις πολλά πληρώματα είχαν διαφορά μεταξύ τους μόλις 1’’. Η εκκίνηση της β’ ημέρας δόθηκε από την Ολυμπία στις 10:00’ και αγώνας ξεκίνησε με την απαιτητική ειδική της Τρυπητής ενώ ο πρώτος Σ.Ε.Χ. περίμενε τα αυτοκίνητα στην Ανδρίτσαινα. Μετά από τις ειδικές του Αγ. Σώστη, Νέδα και Καστανοχωρίου οι αγωνιζόμενοι έκαναν στάση για ανασυγκρότηση στη Μεγαλόπολη. Η επανεκκίνηση δόθηκε με βροχή η οποία κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου σκέλους ενώ οι τελευταίες 5 ειδικές του Πάρνωνα, έκριναν το αποτέλεσμα τον αγώνα. Η βροχή έφερε την ανατροπή και αποδείχθηκε ότι οι μεγάλοι αγώνες τελειώνουν μόνο όταν πέσει η καρό σημαία. Η εμπειρία των Κατσαούνη/Μανσόλα έφεραν την Porsche 911 νικήτρια στον Τερματισμό. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν σε όλους τους τερματίσαντες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Νικητές της γενικής κατάταξης ήταν οι παρακάτω:
Α) Κατσαούνης Γιάννης-Μανσόλας Μαθιός / Porsche 911 coupe, 1965’ με 5 β.π.
Β) Νίκας Γιώργος-Νίκα Μαργαρίτα / Toyota Celica, 1974’ με 7 β.π.
Γ) Μουρτζούκος Γιώργος-Τζαθάς Δημήτρης / BMW 2002, 1975’ με 7 β.π.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς «Driver’s News», «Ζουμπέκας»
«Club ACTUS» (Παράλιο Άστρος), Δήμο Γορτυνίας και Κοινότητα Ράφτη για τη φιλοξενία και τις Λέσχες ΟΡΚΑ, Microcars, ΣΦΙΠΟΠ και ΑΡΣΟΕ για την υποστήριξή τους. Επίσης ευχαριστούμε τον Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α. για τις μαζικές συμμετοχές του.
Χορηγός Επικοινωνίας: ο Ραδιοφωνικός Σταθμός
Η τηλεοπτική εκπομπή “AUTO MOTO EXTRA” του EXTRA CHANNEL
ΦΙΛΠΑ, οδός Πίνδου 92 Παπάγου, τηλ. 210 65 34 700., φαξ 210 6533420, email info@philpa.gr.
ΣΙΣΑ, οδός Αντιόπης 2 Αγ. Δημήτριος, τηλ / fax. 210 9704457







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου