Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ (ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ) ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ FORUM ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει και στο blog και στο περιοδικό μας, ότι σύμφωνα με τους δικούς μας αυστηρούς κανόνες δεοντολογίας και ηθικής, θεωρούμε ότι πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ αλλά και λοιπούς επαγγελματίες, να συμμετέχουν σε fora ιδιωτών που συζητούν και ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις για το αγαπημένο τους αντικείμενο (στην περίπτωσή μας, τα κλασσικά αυτοκίνητα και τους Ιστορικούς αγώνες). Οι λόγοι είναι απλοί, και κατανοητοί: Ο δημοσιογράφος, και γενικά ο οποιοσδήποτε έχει οποιαδήποτε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης, μπορεί να είναι καλός, χρυσός, να αγαπάει τα αυτοκίνητα (ή τα... άλογα!) κτλ. κτλ., αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΞΩΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, γιατί λόγω επαγγέλματος είναι πιθανόν να εξυπηρετεί συμφέροντα και να “περνάει γραμμές”, εκτός φυσικά του ότι διαφημίζεται δωρεάν και απροκάλυπτα!
Μπορεί να μην συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, μπορεί όμως να συμβαίνουν και όλα! Είναι σαν να βάζεις έναν εν δυνάμει “λύκο” ανάμεσα, όχι σε “πρόβατα” ακριβώς, αλλά εν πάση περιπτώσει σε ανυποψίαστα άτομα. Αυτές τις αρχές ηθικής και δεοντολογίας τις καταλαβαίνουν όλοι αλλά λίγοι τις σέβονται και τις ακολουθούν. Υπάρχει δε και ένα συγκεκριμένο forum “Ιστορικών”, που έχει γίνει πεδίο προβολής δημοσιογράφων, οι οποίοι διαφημίζουν τις... υπηρεσίες τους και “τα μαγαζιά τους” ξεδιάντροπα, παρακαλώντας και δίνοντας τα τηλέφωνά τους (!), με τρόπο που κυμαίνεται μεταξύ γελοιότητας και κακογουστιάς. Και όλα αυτά με την ανοχή, την αδιαφορία, ή και το συμφέρον του συντονιστή, διαχειριστή, administrator ή όπως αλλιώς θέλει να τον λένε.
 Δύο τα θέματα εδώ: Πρώτον και κύριον εμείς στο Auto CLASSIC, ΔΕΝ ειμαστε μέλη κανενός forum Ιστορικών αυτοκινήτων, με οποιοδήποτε όνομα ή ψευδώνυμο. Και δεύτερον, παρακαλούμε θερμώς τους όσους καλό(ή και κακό)προαίρετους, να μην μπερδεύουν και να μην χρησιμοποιούν ούτε το όνομά μας ούτε το περιοδικό Auto CLASSIC σε σχέση με οποιοδήποτε προϊόν ή εκδήλωση σχετική με τον χώρο. Τo Auto CLASSIC είναι κάτι διαφορετικό, και όποιος δεν το βλέπει, δεν το γνωρίζει, ή δεν το καταλαβαίνει, είναι πάντα φίλος (σεβαστές οι όποιες προτιμήσεις του) αλλά, και πάλι παρακαλούμε, ας μην ασχολείται μαζί μας, πέραν από τη σχέση του αναγνώστη και του “brother in... cars”!!!
 Θα δώσουμε εδώ, στο τέλος, ένα παράδειγμα forum του οποίου οι διαχειριστές τηρούν την απαγόρευση διαφήμισης μεταξύ των μελών: Στο 4Τ Τροχοί Forum, κάποιος (δημοσιογράφος) επιχείρησε το γνωστό κόλπο: Ενεγράφη με ψευδώνυμο, και σήκωσε ένα post για κάποιο θέμα, το οποίο όμως παρέπεμπε στο δικό του site! Αμέσως ο διαχειριστής, αφού σβήνει το link, του γράφει: “Φίλε μου, αν θέλεις να συμμετέχεις στο forum, πάρε μέρος στις δημόσιες συζητήσεις με τις απόψεις σου για το “α” ή “β” θέμα”.
 Αυτά τα ολίγα και ελπίζουμε να γίνουν κατανοητά και σεβαστά από όλους. 

Δημήτρης Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου