Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

3nd MOREAS WIΝTER TRIAL, Historic Regularity Rally- AC3

 Με τον προσεκτικα μελετημενο και σχεδιασμενο αγωνα 3rd MOREAS WINTER TRIAL, η σε όλους αγαπητή Λεσχη Ac3 ξεκιναει τον πρωταθληματικο θεσμο της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ για το 2024. Εντυπωσιαζει η επιλογή των διαδρομών, όπως παρουσιαζονται στο δελτίο Τύπου, ενω έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι συμμετεχοντες ολων των κατηγοριων να μπορέσουν να ακολουθησουν και να απολαύσουν τον αγωνα χωρίς περιορισμους λογω της παλαιότητας ή του μεγέθους/ισχύος του αυτοκινήτου τους. Η προσπαθεια αυτη, καθως και η άριστη φημη της Λεσχης  που μεχρι σήμερα εχει δωσει εξαιρετικες διοργανωσεις, ανταμοιφθηκαν με 44 συμμετοχες, αναμεσα στις οποιες βλεπουμε και μερικα πληρωματα της ομαδας Les Grecs, που φαίνεται ότι συνεχιζουν τον ευγενικο συναγωνισμο τους και επι Ελληνικου εδαφους μετα την επιτυχημενη συμμετοχη τους στο φετινο Monte Carlo!

Aκολουθεί το δελτίο Τύπου  και οι συμμετοχες του αγωνα που διεξαγεται το Σαββατοκυριακο 17 και 18/2. Σημειωνουμε οτι και παλι το Auto CLASSIC δεχτηκε  ευγενικη προσκληση απο τον Ac3 για συμμετοχή, ομως μία προ-ανειλημμένη υποχρεωση μας στερησε (και αυτη τη φορα) τη χαρα της συμμετοχης. Ευχαριστούμε, και επιφυλασσομαστε  για το Δαναων! Δ.Π.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AC3

 To Αrgolis Classic Car Club/ AC3 και η Regularity Master σχεδιάζουν το 3nd MOREAS WIΝTER TRIAL, Historic Regularity Rally στις 17 & 18/02/2024, μια αγωνιστική εκδήλωση η οποία στην πρώτη της εκδοχή, ενθουσίασε τα πληρώματα που έλαβαν μέρος παροτρύνοντας τους Οργανωτές να την συνεχίσουν, και έτσι επιστρέφει στη Λακωνία για συνδιοργάνωση με την νέα Δημοτική Αρχή του ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ.

Το Moreas Winter Trial, που ήδη καθιερώθηκε στο καλεντάρι των πληρωμάτων, θα έχει ρυθμό προσαρμοσμένο στις καιρικές συνθήκες και για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, ώστε οι νέες και παλιές δοκιμασμένες ορεινές διαδρομές, σε Μαίναλο, Πάρνωνα και Ταΰγετο εντός του ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ υπό χειμερινές συνθήκες, να προσδώσουν μεγάλο ενδιαφέρον στον ανταγωνισμό των πληρωμάτων.

 Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο στις 17/02/2024 στις 11:30 από την γραφική Βυτίνα Αρκαδίας, με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, όπου και ο διοικητικός- τεχνικός έλεγχος (09:00-11:00).

Από το Μαίναλο, πέρασμα στον Πάρνωνα στα ορεινά χωριά του ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, μέχρι τις ακτές της Λακωνίας και μέσω Λεωνιδίου, Κοσμά, Γκορίτσας, Σκούρα, στη Σπάρτη για δείπνο που θα παραθέσει ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ προς τιμή των πληρωμάτων.

 Η διαδρομή της Κυριακής ξεκινά από το εμβληματικό Άγαλμα Λεωνίδα στη Σπάρτη, προς Καστόρι, Λογκανίκο, ανεβαίνει στον Βόρειο Ταΰγετο, κατηφορίζει στο γραφικό Taygetos pass και καταλήγει μέσω Μυστρά στην περίφημη πλέον ΕΔΑ «ανάβαση Αναβρυτής», που θα κλείσει την εκδήλωση όπως το 2022.

Οι συμμετέχοντες των κατηγοριών Regularity &Touring Sport, θα καλύψουν σε 2 ημέρες συνολικά περίπου 480 χιλιόμετρα, όπου θα περιλαμβάνονται 18 Ε.Δ.Α, συνολικού μήκους περίπου 210 χλμ. με Μ.Ω.Τ έως 50 χλμ/ώρα . Oι 155 και πλέον χρονομετρήσεις των Ε.Δ.Α, θα γίνουν στο 1/10 του δευτερολέπτου (0.1), με το δορυφορικό σύστημα GPS και η έκδοση και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο από την https://anube.es/.

Επιτρέπονται όλα τα όργανα απόστασης-χρόνου, στις 3 κατηγορίες: (α) Regularity με ΜΩΤ, (β)Touring Sport με ιδανικό χρόνο και απόσταση, (γ) Touring Classic με ΜΩΤ, σε μικρότερη διαδρομή, λιγότερες ΕΔΑ και χρονομετρήσεις σε ρυθμό προσαρμοσμένο στην παλαιότητα των αυτοκινήτων. Ξεχωριστή αθλοθέτηση θα έχει η ανηφορική νυχτερινή ΕΔΑ 18 χλμ. ¨ΚΟΣΜΑΣ¨, για την κατηγορία Τouring Sport,καθώς η ΕΔΑ ανάβαση ¨ΑΝΑΒΡΥΤΗ¨για την κατηγορία Regularity.

Τερματισμός: 18/02/2024, στη Σπάρτη και τελετή απονομής επάθλων .

                                              ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου