Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

2ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΡ.Σ.Ο.Ε. 14/3/2023 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 


2ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 

Ραντεβού στην Αρκαδία... Μια ακόμη επιτυχία για την αεικίνητη ομάδα του Αργολικού Συλλόγου Οχημάτων Εποχής (ΑΡ.Σ.Ο.Ε.) που υλοποίησαν με κέφι και ενθουσιασμό για 2η συνεχόμενη χρονιά το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τριπόλεως, με το οποίο και άνοιξε η αγωνιστική αυλαία της λέσχης μας για το 2023.

 


Τα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στo Κεφαλάρι Άργους το μεσημέρι του Σαββάτου 11/03. Αυτοκίνητα πανέμορφα, κλασσικές γραμμές και πληρώματα γεμάτα ενθουσιασμό ξεχύθηκαν στους δρόμους και μέσα από γραφικές διαδρομές, στις οποίες έδωσαν μάχη με το χρόνο σε πέντε δοκιμασίες ακριβείας.



Αφετηρία στις 15:01 για το πρώτο όχημα, και ειδικές δοκιμασίες ακριβείας στα όρια Αργολίδας Αρκαδίας με κατεύθυνση προς την Τρίπολη. Εκεί, τερμάτισαν στην φωταγωγημένη πλατεία  Άρεως, σε μία φαντασμαγορική βραδιά που είχε οργανώσει άψογα ο Δήμος Τρίπολης. 



Τα αυτοκίνητα πάνω στην πλατεία κάτω από τον ολοφώτιστο από τα πολλά πυροτεχνήματα ουρανό, έγιναν πόλος έλξης και θαυμασμού για κάθε επισκέπτη που από κοντά μπορούσε να δει τα κοσμήματα αυτά, τα οποία είναι κομμάτι της αυτοκινητιστικής μνήμης και του πολιτισμού μας. Μαθαίνοντας την ιστορία τους γοητεύονταν από την ομορφιά τους. Μεγάλη άλλωστε η συμμετοχή οχημάτων στις κατηγορίες F και G, οι οποίες τείνουν να γίνουν σπάνιο θέαμα σε τέτοιες εκδηλώσεις.

 


Την Κυριακή στις 10:01 δόθηκε η εκκίνηση της δεύτερης μέρας όπου τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν σε διαδρομές γεμάτες έλατα και τοπία βγαλμένα από καμβά ζωγραφικής, στις οποίες τα πληρώματα εκτέλεσαν με επιτυχία άλλες πέντε δοκιμασίες ακριβείας. Την εκκίνηση της δεύτερης μέρας έδωσε ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης Κώστας, ο οποίος ήταν παρών όλο το διήμερο στην πλατεία Άρεως μαζί με το επιτελείο του. 

Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στο Λεβίδι, όπου τα πληρώματα είχαν το χρόνο να χαλαρώσουν και εν συνεχεία να κατευθυνθούν στο εστιατόριο Μαινάλια, όπου δόθηκε το γεύμα και η καθιερωμένη απονομή επάθλων στους νικητές. Όλοι οι συμμετέχοντες, διακριθέντες και μη έλαβαν τα αναμνηστικά τους μέσα σε ένα φιλικό και γεμάτο χαμόγελα περιβάλλον.

 


Την τελευταία εβδομάδα πριν το διήμερο του αγώνα αποφασίστηκε από το ΔΣ της λέσχης, το «2ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης» να αφιερωθεί στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών του δυστυχήματος των Τεμπών και γι’ αυτό το λόγο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα πληρώματα στο κέντρο, πριν το γεύμα, και όλα τα αυτοκίνητα από την αρχή του αγώνα έφεραν αυτοκόλλητη μαύρη κορδέλα.

 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Τρίπολης για την τιμή που μας έκανε και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναθέτοντας μας από πέρυσι την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Χωρίς δε την υποστήριξη των χορηγών μας θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε τόσες πολλές παροχές. Τους ευχαριστούμε και τους παραθέτουμε: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, ΜΠΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, SPEED PARK TRIPOLIS, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΠΙΤΕΡΟΣ.

 

Ευχαριστούμε πολύ τις φίλες λέσχες ΦΙΛΠΑ, ΕΛΙΑ, ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, ΑΛΑΚορινθίας, ΕΛΚΑ, MICROCARS, Λ.Α.Κέρκυρας και ΣΙΣΑ για τις συμμετοχές τους, τα μέλη της λέσχης μας και όλους τους νέους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 


Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της οργάνωσης και τους κριτές μας οι οποίοι έδειξαν μεγάλη υπομονή και αντοχή μέσα στο κρύο και στα βουνά.

 

Υπόσχεση όλων των συντελεστών από όλες τις πλευρές ότι πλέον το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης ήρθε για να μείνει και να γίνει θεσμός για τη λέσχη μας. Ευχαριστούμε πολύ και ραντεβού στην επόμενη εκδήλωσή μας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου