Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ 57 ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΚΥΜΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ)

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ 57 ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΚΥΜΗΣ

(ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ)
Οπως είχαμε προβλέψει σε άρθρο με τίτλο "ΑΠΟΧΗ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ - Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Ι.Ρ.Α. ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ" (που μπορείτε να διαβασετε εδω https://autoclassic-magazine.blogspot.com/2022/05/a.html...), ένας αριθμός οδηγών που ανήκε στους αρχικούς υπερ-τετρακοσίους που είχαν "υπογραψει"/ψηφίσει υπερ της αποχής προ διμήνου, τελικώς αποφάσισε να συμμετάσχει στην Αναβαση Κύμης.
Και όπως τονισαμε σε πρόσφατο άρθρο μας περί "ελεύθερης βούλησης", ο κάθε οδηγός φυσικά και δικαιούται να πράξει όπως επιθυμεί, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει αναλόγως των εξελίξεων, και βεβαίως να διαφοροποιήσει/αλλάξει τη στάση του όποτε θελήσει και κρίνει, χωρις να υποχρεούται να "απολογηθεί" ή να δικαιολογηθεί σε κανέναν.
Οι (ακριβοί) αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν ένα ερασιτεχνικό χόμπυ για τους συμμετέχοντες, με αποκλειστικό στόχο την απόλαυση και την διασκέδαση. Οι ίδιοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους.
Αυτοί όμως που θα έπρεπε να κριθούν με αυστηρότητα και εν τέλει να απομονωθούν, δεν είναι όσοι (μη θεσμικοί) ενεργουν κατά συνείδηση υπέρ ή κατά της αποχής, αλλά αυτοί που επιχειρούν να ΔΙΧΑΣΟΥΝ τους αγωνιζόμενους, να τους χωρίσουν σε πλευρές, και να τους "χρησιμοποιήσουν" ως στρατιώτες στον δικό τους "πόλεμο", που ως γνωστόν αποσκοπεί στην αλλαγή της ηγεσίας της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, όπως και ορισμένων Σωματείων. (Φυσικά υπάρχουν διαφορετικού τύπου ευθύνες στους "θεσμικούς", όπως είναι η ΟΜΑΕ, οι πρόεδροι Σωματείων, και ΚΥΡΙΩΣ ο πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α., αλλά αυτή η ανάρτηση έχει διαφορετικό θέμα).
Η αλλαγή στις ηγεσίες Ομοσπονδίας και Σωματείων, νομοτελειακά θα συμβεί όταν έρθει η στιγμή των αρχαιρεσιών, αλλά τώρα, με αφορμή την αποχή-διαμαρτυρία των οδηγών, επιχειρείται η "πραξικοπηματική" επίσπευσή της.
Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει η αποχή να συνεχιστεί με κάθε τρόπο και θυσία, οι αγώνες να ματαιώνονται, και οι οδηγοι να στερηθούν την αγαπημένη τους ασχολία, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα και με ασαφή (πλέον) αιτήμστα.
Ετσι, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αναρτήσεις που υποβαθμίζουν και υποβιβάζουν με χυδαίο τρόπο και απρεπείς, αντιαθλητικούς χαρακτηρισμούς τους οδηγούς που δεν συνέχισαν την αποχή και δήλωσαν συμμετοχή στην Αναβαση Κύμης!
Ντροπή.
Και δύο φορές ντροπή, γιατί στους φανατικούς οπαδούς και "φίλους" αυτής της άθλιότητας, ανήκουν και παράγοντες του χώρου που έχουν μεταβληθεί σε άτυπους promoters του Ιστορικού Ραλλυ Ακρόπολις, διαφημίζοντάς το και προσκαλώντας συμμετέχοντες προς εγγραφή, ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση της ΟΜΑΕ να μην επιτύχει απλώς, αλλά να χαρακτηρισθεί ως ένα μεγαλειώδες event, ένα reunion όλων των ένδοξων τιμονιών του παρελθόντος.
Σωστά και μπράβο!
Αλλά, για μια στιγμή: Οσοι ενεγράφησαν στην Ανάβαση Κύμης της Κυριακής είναι περίπου "άθλιοι προδότες" και "εξαγορασμένες συμμετοχές", ενώ όσοι εγγραφούν και συμμετάσχουν στο Ι.Ρ.Α. της επόμενης εβδομάδος είναι άξιοι οδηγοί και ηρωϊκές μορφές;;;
Δεν μας τα λες καλά, μπάρμπα!
BLOCK!
Μπλοκάρετε όποιον ή όποιους σπέρνουν τον διχασμό και στάζουν δηλητήριο.
Μπλοκάρετε όποιον ή όποιους έχουν καταφερθεί άμεσα ή έμμεσα με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια εναντίον ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ οδηγού (και όσους τους υποστηρίζουν με κάθε τρόπο).
Πρόκειται για διαδικτυακή αλητεία.
BLOCK στην αλητεία, BLOCK στην απόπειρα διχασμού των Ελλήνων οδηγων αγώνων αυτοκινήτου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους αγωνιζόμενους της Κύμης, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους αγωνιζόμενους Sporting, Legends και Regularity του Ιστορικου Ράλλυ Ακρόπολις.
Υ.Γ. 1 Ειδαμε σε ιστοσελίδες που έχουν αναλάβει "εργολαβικά" την εκπροσώπηση της "πενταμελούς" επιτροπής όσων οδηγων συνεχίζουν την αποχή, μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι ο προεδρος του ΣΟΑΑ περίπου "πλήρωσε" για παροχές, προκειμένου να υπάρξουν συμμετοχές στην Κύμη. Περιμένουμε αποδείξεις, πριν επανέλθουμε.
Υ.Γ. 2 Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, υπάρχει πάντα η έννοια του συναγωνισμου. Εαν στην κατηγορία σου για παράδειγμα, δεν συμμετέχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ οδηγός, είναι προφανές ότι δεν θα δηλώσεις ούτε και εσύ για να τρέξεις μόνος σου "και να κερδίσεις τον εαυτό σου", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι "κάνεις αποχή". Σαφές;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου