Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

5th CLASSIC TOUR RALLY: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


   Μεγάλη νίκη επί άξιων αντιπάλων σε επίπεδο Γενικής  πέτυχαν οι Μ. Λυκάκης - Γ. Κίκιζας με Porsche 911, στο διήμερο Rally regularity που διοργάνωσε το Hellenic Lancia Club για το Πρωτάθλημα της ΕΛΠΑ, με άδεια της ίδιας, με ...ασφάλιση της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ (!), και σε σχεδιασμό του αντιπροέδρου της ΕΛΠΑ κ. Χ. Αποστολίδη. Αναμφίβολα επρόκειτο για έναν άριστα οργανωμένο αγώνα, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, πολλές Ε.Δ., αξιόπιστη χρονομέτρηση με άμεση έκδοση αποτελεσμάτων κτλ., με λίγα λόγια ένα πραγματικό, "γνήσιο" regularity και όχι ένα "ψευδο-ραλλύ" (που συχνά εγκυμονεί κινδύνους απο τον υπερενθουσιασμό των άπειρων -από αγώνες- και  συνήθως μεσηλίκων συμμετεχόντων).
  Τα αποτελέσματα του 5th Classic Tour Rally μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά, ειδική προς ειδική, στο ethea-live.gr. Εμείς θα κάνουμε μόνο μία εξωαγωνιστική παρατήρηση: Ότι οι συμμετοχές που ανακοίνωσε -την παραμονή του αγώνα- ο οργανωτής ήταν 46, ενώ εκκίνηση πήραν μόλις...21! Και αυτό είναι κάτι που ενώ δεν επηρεάζει τις προσπάθειες των συμμετεχόντων, αφαιρεί ένα μέρος σοβαρότητας απο την ίδια την διοργάνωση, ή πιο σωστά απο τον διοργανωτή. Κι αυτό, γιατί παρουσίασε ένα "φουσκωμένο" αριθμό συμμετοχών για να εντυπωσιάσει, ενώ όλες οι άλλες, λιγότερο "μεγαλόσχημες" αλλά ως φαίνεται σοβαρότερες Λέσχες Ιστορικών, πάντα αναφέρουν τις πραγματικές συμμετοχές των εκδηλώσεών τους και μάλιστα εγκαίρως. Δεν είναι εποχή για εντυπωσιασμούς, και μάλιστα με φτιαχτά στοιχεία, αυτή που περνάμε. Η ταπεινότητα και η ειλικρίνεια εκτιμώνται και ανταμείβονται, ενώ τα παλιά κόλπα δεν περνάνε. Γιατί καλά, άντε να πείς 50 συμμετοχές και να χάσεις 5-6 μέχρι την εκκίνηση. Όμως απο 46 να εκκινήσουν 21, και μάλιστα σε αγώνα που μετράει στο Ευρωπαικό κύπελο rally regularity FIA?
  Η ΟΜΑΕ, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο αυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια, απο φέτος ζητά πληρωμή του παραβόλου ασφάλισης απο τον οργανωτή για όλες τις συμμετοχές που ανακοινώνει, διαφορετικά δεν του δίνει άδεια τέλεσης (δηλαδή, δεν ασφαλίζει τον αγώνα). Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν κάνει το ίδιο και η Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, τη στιγμή μάλιστα που το ασφάλιστρο για εκδηλώσεις regularity είναι χαμηλότερο? Ας μην αφήνει τις Λέσχες να καθυστερούν και να παρουσιάζουν εικονικές συμμετοχές μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων, γιατί σήμερα χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο απο αυτό για να εντυπωσιαστεί ένας κόσμος που θέλει αλλά δεν μπορεί!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ε.Δ., ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ: ethea-live.gr

4 σχόλια:

  1. Σχετικά με το σχόλιο παραπάνω "με άδεια της ίδιας, με ...ασφάλιση της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ (!), και σε σχεδιασμό του αντιπροέδρου της ΕΛΠΑ κ. Χ. Αποστολίδη" και με αφορμή ανακριβή απάντηση του ιδίου σε άλλο διαδικτυακό μέσο (http://kokkinhshmaia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_14.html) η Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ έστειλε την ακόλουθη απάντηση/διάψευση:
    "Κύριοι,

    Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Blog σας Κόκκινη Σημαία ότι ο αγώνας “5ο Olympic Classic Tour Rally” που διοργανώθηκε από τη λέσχη Hellenic Lancia Club στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2013, ασφαλίστηκε δια της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου).
    Σας δηλώνουμε όπως και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ ουδέποτε ασφάλισε ή μεσολάβησε για να ασφαλιστεί o προαναφερθείς αγώνας.
    Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η λέσχη Hellenic Lancia Club δεν είναι μέλος της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.
    Με τιμή,
    Ο Γ. Γραμματέας της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ
    Πέτρος Ματσούκης"
    Ο σχετικός σύνδεσμος εδώ: http://kokkinhshmaia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_17.html

    Με εκτίμηση,
    Βύρων Ε. Ρηγινός,
    Υπ. Δημοσιότητας Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΣΤΟ papandre@otenet.gr ωστε να δημοσιευθει σαν θεμα και οχι σαν σχολιο.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστουμε για την ενημερωση.Τετοιες κινησεις δεν πρεπει να γινοντε ειδικα απο παραγοντες που ειναι γνωστες του αθληματος .Ειδικα για την εγκαρη ασφαλιση του αγωνα αρκετες μερες πριν την εναρξη του , σας πληροφορω οτι οι οργανωτες μεχρι και μια ημερα πριν την εναρξη προσπαθουν να φερουν αυτοκινητα στην εκδηλωση λογω και της οικονομικης κρισης .. Η Ε.Ο ΦΙΛΠΑ πολυ καλα κανει και ζηταει τον κανονισμο του αγωνα , την λιστα των συμμετεχοντων και την βεβαιωση ασφαλισης ..... Τελος ειναι αδιανοητο παρα την δικαστικη αποφαση η ΕΟΕΕ να συνεχιζει να εκδιδει πινακιδες , να ασφαλιζει αυτοκινητα , να κανει αγωνες και να κινει διαδικασιες νομικες για ιδρυση νεων σωματειων .....Σας ευχαριστω ..


    ΤΣΑΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    Προεδρος της ΛΕΚΑΜ και μελος του Δ.Σ της Ε.Ο ΦΙΛΠΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως είδατε κανείς δεν απάντησε για την πρακτική του "φουσκώματος" των συμμετοχών. Οσο για τις πινακίδες ΕΟΟΕ, αν δεν είναι νόμιμες, γιατί δεν κάνουν επίσημη καταγγελία στο Κράτος, όπως και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι άμεσα θιγόμενοι (που ταυτόχρονα είναι και θεματοφύλακες της νομιμότητος αφού το Υπουργείο τους έχει εκχωρήσει το δικαίωμα έκδοσης πινακίδων); 'οσο αυτό δεν γίνεται, θα συνεχίζεται η κατάσταση αυτή.

      Διαγραφή