Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΟΑΙΣΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ (ΓΙΑ ΤΟ HISTORIC ACROPOLIS) ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ… ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΤΟΥ!

  Αυτό, που θυμίζει Ελληνική ταινία (και κυρίως, αείμνηστο Θανάση Βέγγο), μπορούσε να συμβεί μόνο στην χώρα μας και μόνο από την «αθάνατη» ΕΛΠΑ! Το στόρυ λοιπόν, έχει ως εξής:
  Για το Ιστορικό Acropolis, η διοργανώτρια Αγωνιστική Λέσχη ΕΛΠΑ είχε προβλέψει παράβολο 300 Ευρώ για την κατηγορία Regularity, το οποίο πολύ έξυπνα και σωστά μείωσε στα 200 Ευρώ, στην περίπτωση προεγγραφής μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
  Αντίθετα όμως, στην κατηγορία Sporting το παράβολο ήταν 640/800 Ευρώ (μέχρι 1600 και άνω από 1.600 c.c. αντίστοιχα), για αγώνα ΜΟΝΟ δύο ημερών, ΧΩΡΙΣ απολύτως καμμία άλλη παροχή (π.χ. ξενοδοχείο). Όπως λοιπόν θα περίμενε κανείς από ένα σοβαρό σύνδεσμο αγωνιζομένων, ο ΣΟΑΙΣΤΑ, έστω με κάποια καθυστέρηση, έστειλε στις 4/10 μία επιστολή στους Οργανωτές, ζητώντας δραστική μείωση του παραβόλου της κατηγορίας Sporting. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε απάντηση, πάντως ο ΣΟΑΙΣΤΑ επανήλθε ζητώντας συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 18/10. Την ίδια μέρα, η ΕΛΠΑ εξέδωσε μια βιαστικά γραμμένη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης, από την οποία διαβάζουμε και συμπεραίνουμε τα εξής εκπληκτικά:
1.      Το παράβολο της Regularity διατηρείται στα 200 Ευρώ μέχρι την λήξη των συμμετοχών (δηλαδή, από τις 10, πηγαίνει στις 24 Οκτωβρίου).
2.      Καμμία αναφορά δεν υπάρχει για την «δραστική έκπτωση» που ζητούσε ο ΣΟΑΙΣΤΑ για το φουσκωμένο παράβολο των 640/800 Ευρώ για τον διήμερο αγώνα της κατηγορίας Sporting, άρα εικάζουμε ότι παρέμεινε ως είχε (ακριβό και φουσκωμένο).
3.      Και το αμίμητο: Ο ΣΟΑΙΣΤΑ προσφέρει στην ΕΛΠΑ την (φουσκωτή) αψίδα της αφετηρίας, αλλά και αναμνηστικά, που θα δώσει η ΕΛΠΑ σαν τιμητικές πλακέτες σε συντελεστές του αγώνα!!!

(Μνήσθητί μου Κύριε! Εδώ ταιριάζει απόλυτα το «πήγε για μαλλί…»! Αθάνατη ΕΛΠΑ! Χίλια χρόνια θα ζήσεις, όποια πρόσωπα κι αν καθήσουν στις καρέκλες σου!).

– ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΑΙΣΤΑ

Ανακοίνωση ΣΟΑΙΣΤΑ για τα παράβολα της Κατηγορίας Sporting:
04/10/2012


ΣΟΑΙΣΤΑ


Προς: ΕΛΠΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Οργανωτική Επιτροπή Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Κοιν.: 1) ΕΠΑ ΟΜΑΕ

2) Επιτροπή Ιστορικού



Λαμβάνοντας υπ’ όψη την γενική δυσμενή οικονομική κατάσταση αλλά και την πρόθεση του ΣΟΑΙΣΤΑ να γίνει και φέτος με πολλές συμμετοχές το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, που θεωρείται και ο εθνικός μας αγώνας Ιστορικών αυτοκινήτων κάθε χρονιάς, προτείνουμετη δραστική μείωση των παραβόλων συμμετοχής της κατηγορίας Sporting, ώστε να γίνει δελεαστικό και να υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών (στην κατηγορία Regularity, το παράβολο είναι και αντιπροσωπευτικό και δελεαστικό και θεωρούμε ότι θα υπάρξουν πολλές συμμετοχές).

Οι λόγοι για τους οποίους σας υποβάλλουμε την πρότασή μας είναι:
1. Είναι ιδιαίτερα μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές η συνολική διάρκεια του αγώνα
2. Είναι ιδιαίτερα μειωμένος ο αριθμός των ειδικών διαδρομών. Στην ουσία 6 μόνο ειδικές διαδρομές για όλον τον αγώνα επί 2 φορές.
3. Δεν περιέχεται το ξενοδοχείο και τα γευματαστο παράβολο συμμετοχής σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές.,
4. Δε θα γίνει η σημαντική και συμβολική εκκίνηση από την Ακρόπολη.
5. Είναι αναλογικα ακριβοτερο το παραβολο του φετινου ιστορικου Ακροπολις σε σχεση με τις προηγουμενες χρονιες

Θεωρούμε ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στην πρότασή μας για δραστική μείωση των παραβόλων συμμετοχής της κατηγορίας Sporting, ώστε να δοθεί ο χρόνος σε πληρώματα, που δεν έχουν ενδιαφερθεί μέχρι στιγμής να συμμετάσχουν λόγω των πολύ υψηλών παραβόλων σε συνδυασμό με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και τις μειωμενες παροχές του φετινού Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του ΣΟΑΙΣΤΑ



– ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση του ΣΟΑΙΣΤΑ με την Οργανωτική Επιτροπή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 
  Στα γραφεία της ΕΛΠΑ στη Λ. Μεσογείων, συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΟΑΙΣΤΑ (Σύνδεσμος Οδηγών Ιστορικών Αυτοκινήτων) κ.κ. Λυμπέρης Παπάζογλου, Βαγγέλης Μπιρλιράκης, με την Οργανωτική Επιτροπή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις (Κατερίνα Χαλιβελάκη, Γιώργος Παυλόπουλος, Στράτης Χατζηπαναγιώτου).
Η συζήτηση που εξελίχτηκε σε εξαιρετικό κλίμα, αποδείχτηκε και ιδιαίτερα επικοδομητική, με τεκμηριωμένη ανάλυση σειράς αιτημάτων που απασχολούν τους αγωνιζόμενους στις κατηγορίες sporting και regularity.
  Μετά τη δύωρη συνάντηση, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε το μειωμένο παράβολο να παραμείνει μέχρι το τέλος των συμμετοχών που υπενθυμίζουμε, λήγουν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου. Η Οργανωτική επιτροπή, θα εισηγηθεί θετικά προς την ΕθΕΠΑ-ΟΜΑΕ, όπως οι μονοήμερες λισάνς ισχύσουν και για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αρκεί να διατυπωθεί το αίτημα γραπτώς προς την αρμόδια Επιτροπή. 
  Σε σχέση με τον Τεχνικό Έλεγχο που γίνεται την Παρασκευή στα Καμένα Βούρλα ώστε να μείνει το κόστος σε λογικά επίπεδα, με τη σύμφωνη γνώμη και του Τεχνικού Εφόρου κ. Αλέξη Μαρατζίδη, θα δοθεί προαιρετικά η δυνατότητα εξακρίβωσης στοιχείων και προδιαγραφών, σε περιπτώσεις νέων αυτοκινήτων, την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στην Αθήνα. 
  Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΣΟΑΙΣΤΑ που μας προσφέρει τη σχετική αψίδα που θα τοποθετηθεί στην αφετηρία, αλλά και αναμνηστικά που θα δοθούν ως τιμητικές πλακέτες σε συντελεστές του αγώνα. 
  Η Οργανωτική Επιτροπή του 11ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 

2 σχόλια:

  1. Δημήτρη συμφώνω σε όλα , αναφορικά με το πολύ ακριβό παράβολο της Sporting, αλλά η παράταση του μειωμένου παραβόλου (δες http://www.historic.acropolisrally.gr/GR/2012/competitors-2012/entry-forms-2012/) μεχρι 24/10 φέρνει ΚΑΙ για όσους καθυστέρησαν να δηλώσουν στην Sporting μιά έκπτωση 40 & 100 Ευρώ στα μέχρι 1600 και ανω 1600 κυβικά . Επίσης , οι μονοήμερες license ίσχυαν πάντα οπότε δεν αντιλαμβάνομαι την ανακοίνωση .
    ΜΦΧ
    Κάρολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ο ΣΟΑΙΣΤΑ ζητουσε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ του παραβολου της Sporting, και οχι παραταση 10 ημερων για την εκπτωση που ισχυε ετσι κι αλλοιως.Γι' αυτο εξ' αλλου αναρτησαμε ξανα τις επιστολες.Γεγονος λοιπον παραμενει, οτι το παραβολο της sporting που ηταν και η μοναδικη αιτια και αιτημα της επιστολης και της συναντησης, ΔΕΝ μειωθηκε. Και ειναι πραγματι εκπληκτικο το "manipulation" που επιτυγχανει επι ανθρωπων αγαθων προθεσεων η ΕΛΠΑ, ειτε αυτοι ειναι εκτος(Συνδεσμοι), ειτε εντος (μελη επιτροπων και διοικησης).Σας βεβαιω, οτι επ' αυτου τιποτε δεν εχει αλλαξει απο την δεκαετια του 1970...

    ΑπάντησηΔιαγραφή