Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΩΡΗΤΗΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΑΙΣΤΑ, ΜΕΓΑΡΑ 30/6

Δομή και οργάνωση σεμιναρίου, βασικού επιπέδου αγωνιστικής οδήγησης (Σάββατο 30/6 – Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων).
Η ιδέα ξεκίνησε μετά την σημαντική επιτυχία του Σεμιναρίου που οργάνωσε ο ΣΟΑΙΣΤΑ τον Φεβρουάριο 2012 με θέμα ¨Προσιτό ιστορικό αγωνιστικό αυτοκίνητο’. Το σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης σε πίστα βασίζεται στην οργανωτική δομή αντιστοίχων σεμιναρίων που γίνονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σε βασικό(basic) και προχωρημένο(advanced) επίπεδο και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μάθημα σε πίστα.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

8.30 -- 9.45 Οριστικοποίηση δηλώσεων συμμετοχής για το πλήρες σεμινάριο (θεωρητικό και πρακτικό μάθημα ώστε κατά την διάρκεια του θεωρητικού μαθήματος να προγραμματιστούν οι ομάδες και οι αντίστοιχοι εκπαιδευτές.
Για λόγους οργάνωσης και ασφάλειας οι μαθητευόμενοι θα συμπληρώσουν σχετικό έγγραφο. Ο κάθε συμμετέχων απαιτείται να φέρει κράνος, το αυτοκίνητο του να έχει ζώνες ασφαλείας και στα 2 καθίσματα και τα ελαστικά του να είναι σε αποδεκτή για την εκδήλωση κατάσταση. Τέλος η καμπίνα και το πορτμπαγκάζ πρέπει να είναι άδεια από αιωρούμενα ή μη σταθερά αντικείμενα. Προτείνουμε πάντα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια, να υπάρχει στο αυτοκίνητο ατομικός πυροσβεστήρας και το αυτοκίνητο να έχει κάνει πρόσφατα ευθυγράμμιση και έλεγχο σε υγρά φρένων και τακάκια καθώς και να μην έχει διαρροές λιπαντικών. Η οργάνωση έχει δικαίωμα να αρνηθεί την συμμετοχή αυτοκινήτου κατά την κρίση της.
10.00 – 11.30 Θεωρητικό μάθημα βασικού επιπέδου στην αίθουσα εκδηλώσεων
Το θεωρητικό μάθημα αποτελεί το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι του Σεμιναρίου και κατά την διάρκεια του θα γίνει η μεταφορά βασικών γνώσεων και κανόνων στους μαθητές. Την βασική παρουσίαση θα κάνουν οι οδηγοί αγώνων , Σ. Ρόκκος, Δ. Μιχελακάκης και Β. Μπιρλιράκης. Η συμμετοχή στο θεωρητικό μέρος είναι ελεύθερη για παρακολούθηση από οποιονδήποτε. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να τηρήσουν το προγραμματισμένο ωράριο και να έχει προηγηθεί η συμπλήρωση των αιτήσεων / στοιχείων.
11.30 – 14.00 Πρακτικό μάθημα(βασικό επίπεδο) στην πίστα.
Το μάθημα θα γίνει με τα αυτοκίνητα των μαθητών (ιστορικά νορμάλ η ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα 1ης κατασκευής του μοντέλου μέχρι 1985 καθώς και ιστορικού ενδιαφέροντος αυτοκίνητα π.χ. LANCIA INTEGRALE, BMW M3 E30, PORSCE 964 κλπ κατά την κριση της οργάνωσης.

Κατά το πρακτικό μάθημα (βασικού επιπέδου), θα οδηγούν οι μαθητές και θα συνοδηγούν οι εκπαιδευτές. Τα αυτοκίνητα κάθε ομάδας θα μπαίνουν στην πίστα σε σειρά με μεταξύ τους αποστάσεις 100 μέτρων τις οποίες οφείλουν να διατηρούν ως ελάχιστες σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Η ταχύτητα κίνησης στην πίστα θα είναι περιορισμένη με σκοπό να δίνονται οδηγίες και επεξηγήσεις από τους εκπαιδευτές για τις σωστές γραμμές στην πίστα, τις περιοχές φρένων και επιτάχυνσης και άλλες οδηγίες προς τους μαθητές.
Ο περιορισμός της ταχύτητας, η σταθερή απόσταση μεταξύ αυτοκινήτων και η απαγόρευση προσπεράσματος επιβάλλονται τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και αποδοτικότητας του βασικού επιπέδου πρακτικής σε αγωνιστική οδήγηση.

Την ημέρα του Σεμιναρίου η πίστα θα είναι διαθέσιμη για ΤRACK DAY μέχρι τις 19.30 κατά ομάδες με διάρκεια 15 λεπτών περίπου. Για το πρακτικό μάθημα οι μαθητές θα καταβάλουν το αντίτιμο των 20 ευρώ για την χρήση της πίστας.

Όποιοι επιθυμούν μπορούν να οδηγήσουν ελεύθερα, εκτός σεμιναρίου, στα πλαίσια του TRACK DAY με την ανάλογη χρέωση της πίστας.

Λόγω του μέχρι τώρα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Β.Μπιρλιράκης τηλ.6944-378588
Σ.Ρόκκο            τηλ.6944-769848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου