Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!


  Είναι πραγματικά παράλογο και σουρεαλιστικό το να ακούς εν ενεργεία υπουργούς να μιλούν κυνικά για τα λάθη της κυβέρνησής τους της προηγούμενης διετίας, που δεν αύξησαν απλώς το χρέος (όπως συνέβη μεταξύ 2007-2009) αλλά κατέστρεψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες! Σου έρχεται τρέλλα, ειδικά σε εσένα τον άνεργο και τον επαγγελματικά κατεστραμμένο, το να ακούς σήμερα αυτά που κάθε λογικός άνθρωπος έλεγε τότε, δηλαδή ότι η υπερφορολόγηση, ο υπερδανεισμός, το ΔΝΤ και ο απίθανος ισχυρισμός του ότι «για να σωθούμε» το χρέος θα έπρεπε να φουσκώνει συνεχώς πριν αρχίσει να μειώνεται, παρά τον δανεισμό και παρά τις θυσίες των Ελλήνων, όχι μόνο δεν θα δώσει λύση αλλά θα καταστρέψει για τις επόμενες δεκαετίες τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Αλλά ακόμα περισσότερη τρέλλα (ανάμεικτη με μανία) σε πιάνει, όταν βλέπεις τους αποτυχόντες και ομολογούντες, όχι μόνο να παραμένουν σε υπουργεία, αλλά και να κάνουν… προεκλογική εκστρατεία! Λίγοι αμφιβάλλουν πιά σήμερα, ότι ο Ελληνικός λαός, παρά το σεβαστόν της ψήφου του, έκανε δύο φορές το ίδιο λάθος μέσα σε τέσσερα χρόνια: Το πρώτο, ήταν το να εκλέξει στην προεδρία του ΠαΣοΚ τον Νοέμβριο του 2007, τον γνωστό αθλητή του κανώ, αντί του σαφώς πιο συγκροτημένου (παρά την υπέρμετρη φιλοδοξία του), συνονόματου του μεγάλου Κρητικού Εθνάρχη. Και το δεύτερο, το να «ψηθεί» από το, εφιαλτικό πλέον, προεκλογικό ψεύδος «Λεφτά υπάρχουν», και να δώσει στον ίδιο αθλητή του κανώ τόσο άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να μπορέσει ανενόχλητος για ένα τουλάχιστον χρόνο (τον κρίσιμο πρώτο χρόνο) να καταστρέψει την χώρα μας μαζί με τους φίλους του (είτε κατά λάθος είτε εξ’ επίτηδες, πολύ λίγο μετράει πιά).
  Θλίψη, θλίψη, θλίψη και για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, που δυστυχώς όντας ανάξιο του λαού και της χώρας μας, μας έχει κατεξευτελίσει παραδίδοντας την Εθνική κυριαρχία σε ξένους, και εμάς τους πολίτες στα νύχια του κοινού ποινικού εγκλήματος. Τι χειρότερο να μας συμβεί; Το να μείνουμε άνεργοι; Τελικά, μπροστά στην Εθνική ξεφτίλα και στον φόβο των Καλάσνικοφ, αυτό θα ήταν το λιγότερο! Τώρα, η μεγάλη παρέα των δημοσιογράφων, των ιδιοκτητών ΜΜΕ, των επιχειρηματιών και των πολιτικών (σημειώστε ότι όλοι αυτοί είναι φίλοι και συνεργάτες τα τελευταία 30 χρόνια, γι’ αυτό χαζογελούν και πειράζονται αστειευόμενοι στα τηλεοπτικά πάνελ), προσπαθεί να παρατείνει την αντισυνταγματική φάση α-κυβερνησίας την οποία ζούμε, ώστε να μείνουν όλοι οι παραπάνω στις θέσεις τους αδρά αμοιβόμενοι από το χρεωκοπημένο κράτος, και να «σβήσει» (κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται) το μένος του κόσμου εναντίον των μελών των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας έφτασαν εδώ. Όμως, τα πόθεν έσχες των πολιτικών που δημοσιεύτηκαν στις 21/12 δείχνουν, π.χ., ότι ο υπουργός οικονομικών (και υποψήφιος αρχηγός του ΠαΣοΚ) έχει 27 ακίνητα και 3.000.000 Ευρώ στην τράπεζα! Όσο και να ισχυρίζεται ότι «αντιλαμβάνεται τις θυσίες των Ελλήνων», η πραγματικότητα είναι ότι μόνο αν πεινάσεις και δεν έχεις για το νοίκι, το φως, το νερό, τα τσιγάρα και το φαγητό των παιδιών σου μπορείς να «αντιληφθείς» τι σημαίνει θυσία και καταστροφή της οικονομίας. Με 3.000.000 στην τράπεζα, ίσως έχεις «καλές προθέσεις», αλλά πέραν τούτου ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα, την φτώχεια και τον πόνο του λαού και του μικροεπαγγελματία μπορείς να διατηρείς. Τα ίδια και με τους υπόλοιπους πολιτικούς: Εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια Ευρώ σε καταθέσεις και αμοιβαία, πολλά ακίνητα (μέχρι τα… 52 ακίνητα του γνωστού αντιπροέδρου που αποτελεί όνειδος για κάθε κυβέρνηση και κυρίως για τους Έλληνες ψηφοφόρους), πλούτη για τους αρχηγούς των κομμάτων, και όλοι αυτοί μαζί συμφωνούν να «κυβερνούν δι' αντιπροσώπου», αποφασίζοντας και επιβάλλοντας μέτρα πείνας και δουλείας, των οποίων την επίδραση, επαναλαμβάνουμε δεν έχουν νοιώσει ποτέ, ούτε και είναι σε θέση να νοιώσουν. Το μόνο που μπορεί να καταλάβουν είναι το να μείνουν εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί, τουλάχιστον για τους πιο προκλητικούς, όπως η κυρία υπουργός παιδείας που για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση άφησε τα παιδιά χωρίς σχολικά βιβλία, ενώ η ιδία, ακκιζόμενη με τους γνωστούς της δημοσιογράφους, πολιτικολογεί ασύστολα προετοιμάζοντας τον εαυτό της για την «επόμενη μέρα», που πιστεύει ότι θα την βρει ξανά σε κυβέρνηση, κάτι που δείχνει πόσο βαθειά νυχτωμένοι είναι όλοι αυτοί οι απομονωμένοι στα υπουργεία τους υπεύθυνοι της σύγχρονης Ελληνικής τραγωδίας.
  Τα μηνύματα του περιοδικού μας για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος, θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσουμε σ’ εσάς τους αναγνώστες μας, μια εξήγηση για την παρατεινόμενη απουσία του αγαπημένου σας εντύπου από τα περίπτερα. Και αυτή δεν είναι άλλη (όπως πιθανόν έχετε αντιληφθεί), από την καταστροφή της αγοράς και την αθέτηση των υποχρεώσεων πολλών διαφημιζομένων απέναντι στα περιοδικά μας. Αυτό μόνο μπορούμε να πούμε προς το παρόν, τέτοιες Άγιες ημέρες, που δεν είναι σωστό να λέει κανείς τίποτε άσχημο αλλά μόνο να το ρίχνει στα ευχολόγια ευχαριστώντας τον Θεό που τουλάχιστον δεν του έχει –ακόμα- αφαιρέσει τα αγαθά της υγείας και της ελεύθερης έκφρασης! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όταν η μπόρα περάσει (γιατί πάντα οι μπόρες περνούν) τα πράγματα θα είναι ίδια για όλους: Το περιοδικό μας δεν θα ξεχάσει κάποιες προσβλητικές συμπεριφορές από φίρμες που έχει βοηθήσει και αναδείξει μέσα στα χρόνια, και θα πορεύεται πλέον με την Αρχή ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένουν στην αγορά οι επιχειρήσεις που διοικούνται από λαμόγια, γιατί αυτό πολύ απλά δεν είναι ηθικό ούτε ισότιμο για τους σωστούς επιχειρηματίες.
  Εν αναμονή του Χριστουγεννιάτικου μηνύματός μας, σας συνιστούμε να κόψετε την τηλεόραση, τις Ειδήσεις, τις καθεστωτικές εφημερίδες (πλην Ελευθεροτυπίας) και τις πολιτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο, γιατί θα κινδυνεύσετε σοβαρά να χάσετε τα λογικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου