Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ: "Ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!"

  Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε το φετεινό Πρωτάθλημα Ταχύτητας και Αναβάσεων Ιστορικών αυτοκινήτων: Στον αγώνα της Τρίπολης (που έγινε με πολύ καλό καιρό, αρκετό κόσμο, και -το σπουδαιότερο- αρκετές συμμετοχές), στα Ιστορικά η Porsche RSR του Μάριου Σταφυλοπάτη δεν είχε συναγωνισμό, και έτσι τερμάτισε στην πρώτη θέση (αφού έγραψε ένα εξαιρετικό 1.04.899 στις δοκιμές), ακολουθούμενη από μία ακόμα Porsche, την 911 του Dobermann. Αξιοσημείωτη ήταν η εμφάνιση του Κ. Καπουρελάκου με Simca Rallye II, ο οποίος όμως εγκατέλειψε, όπως και ο Β. Γόντικας που αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα από τις δοκιμές. Πρέπει επίσης να καταγραφούν δύο νέες συμμετοχές, αυτή της Γεωργίας Καπουρελάκου (που οδήγησε ένα Mini 1000 αργά μεν αλλά με σταθερές γραμμές χωρίς να ενοχλεί κανέναν) και του Ν. Σεβνταλή με μία ταχύτατη Ascona 200 Group 5 (και επειδή στην Ελλάδα το "Group 5" σημαίνει "Ιστορικό αυτοκίνητο χωρίς κανένα έλεγχο στις μετατροπές", καλό θα είναι η Επιτροπή Ιστορικών να διευκρινίσει το θέμα με ειδική εγκύκλιο για το 2012). 
  Ως θεατής εμφανίστηκε στην Τρίπολη το Σάββατο ο ήδη Πρωταθλητής 2011 (με Porsche 911) Α. Καροτσιέρης, που δεν συμμετείχε στον αγώνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα κατέλαβαν οι Μ. Σταφυλοπάτης και Dobermann, επίσης με Porsche 911.
  Για το 2012 έχουμε να πούμε μόνο δύο πράγματα: Πρώτον, ότι χρειάζονται περισσότερες συμμετοχές, και δεύτερον ότι θα αποτελέσει τεράστιο σφάλμα η προσπάθεια προσέλκυσης συμμετοχών μέσω της παραποίησης των τεχνικών κανονισμών, γιατί τότε είναι αυτονόητο ότι όσοι έχουν αυτοκίνητα με σωστά HTP θα αποχωρήσουν χάριν της κατηγορίας... "ΕΕ Ιστορικά"!


Για τα αποτελέσματα κατηγορίας Ιστορικών, πατήστε ΕΔΩ.
Για τα αποτελέσματα κατηγορίας Sport, πατήστε ΕΔΩ.
Για τα αποτελέσματα κατηγορίας Open, πατήστε ΕΔΩ.
Για τα αποτελέσματα κατηγορίας Cup, πατήστε ΕΔΩ.
Για τα αποτελέσματα κατηγορίας Saloon, πατήστε ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. με την αδεια σας παντα ...μπορω να παιρνω οτι χρειαζομαι για ενημερωση ομαδων ?? ευχαριστω .

    athanasios capetanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή