Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

LEGENDS CLASSIC RALLY Σ.Ι.Σ.Α. 2024

 


ΑΠΟ ΤΟ 2023 ΣΤΟ 2024, TO CLASSIC RALLY TOY Σ.Ι.Σ.Α. ΓΙΝΕΤΑΙ LEGEND!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ REGULARITY RALLIES KAI MIA ANAΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ LEGENDS 2023, ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ!

Εκκινηση του Legends 2023 απο το ΟΑΚΑ. Πρωτος, με το Νο 1 o A. Γεωργοσοπουλος με τον Ν. Κοντοπό


Οταν ερχεται η ανακοινωση για το Κλασσικο Ραλυ του Σ.Ι.Σ.Α. που φερνει μνημες απο Ραλλυ Ακροπολις, δυο πραγματα μπορεί να συμβουν. Το δευτερο, για οσους δεν εχουν συμμετασχει σε κατι αντιστοιχο, να νιωσουν περιεργεια και ενδιαφερον. Το πρωτο ομως και σπουδαιότερο, που αφορά τους πιο παλαιους, ειναι να σκεφτουν με νοσταλγια αλλά και ενθουσιασμο τις εμπειρίες που τους έχουν χαρισει τα διήμερα ραλλυ του Σ.Ι.Σ.Α.,  και να σπευσουν να δηλωσουν συμμετοχη, για ένα ακομα rally regularity  που «δεν χανεται»!

Επειδή, οπως εχουμε δηλωσει αλλά και αποδείξει ολα τα χρόνια μεσα από τα κείμενά μας, δεν μας αρεσουν τα άρθρα με τους υπερβολικους επαίνους σε οργανωτες και συμμετεχοντες (δηλαδη, κάποιες φορες διαβαζουμε κείμενα-αγιογραφιες, και ψαχνουμε να βρουμε το γιατι!), ακριβως γι’ αυτο λοιπον οι αναγνωστες μας ξερουν οτι αυτα που γραφουμε ειναι και η αληθεια. Ναι, δεν θα «καταδικασουμε» εναν οργανωτή, αλλά θα υποδειξουμε με ευγένεια τα σημεία που χρηζουν βελτιωσης. Οχι, δεν θα συμμετασχουμε καθολου σε εκδηλωσεις που –παντα κατα την άποψή μας- δεν ποιουν τιμη στο Ιστορικο όχημα. Ναι, θα συνεχισουμε να αναζητάμε αισθητικη και νοημα στο Ιστορικο όχημα, «ζητώντας θυσίες» απο οργανωτές και ιδιοκτητες/συμμετεχοντες. Και ναι, όταν βιωνουμε εκδηλωσεις που μας συναρπαζουν, θα τις επαινουμε, και θα αναφερουμε τους λογους, που μπορει να ειναι και διαφορετικοι για τον καθένα.

To 2023, ειχαμε την τιμη και την χαρα να συμετασχουμε στο Legends του Σ.Ι.Σ.Α., έχοντας συντροφια μας τον φιλο και πολυ γρηγορο αγωνιζομενο “της χρυσης εποχής» Σωτηρη Σκαλτσά, στην πρωτη επαφη τoυ με αυτο που νομιζε οτι ήταν η regularity!

O Σωτηρης Σκαλτσάς σε ασυνηθιστη γι' αυτον θεση, στην εκκινηση της 2ης μερας απο την Ιτεα στο Legends του 2023

Παρέα μας, συμμετεχοντες, οι φιλοι Νικος Τσαδαρης και Στρατης Χατζηπαναγιωτου, εγγύηση απολαυστικης συντροφιάς, κατι που οντως έγινε το βραδυ, στην Ιτέα, με οικοδεσποτη τον  Γιαννη Κατσαουνη.

Ενα χρονο μετα, οπως ετοιμαζομαστε για το Legends του 2024, θυμομαστε και παλι την τιμητικη απονομη στους "Legends" συμμετεχοντες απο τον Σ.Ι.Σ.Α. και τον Δημαρχο Ιτέας, και κυρίως τις μαγευτικες διαδρομες, με αποκορυφωμα την ανηφορα της Γραμμενης Οξιας. Χωριά, βουνα, κορφες και δρομοι που μονο οι συστηματικοι τααξιδευτες και βεβαια, εμείς, οι τυχεροι «αγωνιζομενοι» της  regularity μπορουμε να δουμε και να περασουμε σε ένα διημερο κρεσέντο απολαυστικης οδηγησης, χαρις παντα στην επιμονη και κοπιαστικη δουλεια των ανθρωπων που  ανακαλυπτουν και «γράφουν» τις διαδρομες.

Δείτε, απο που μας πηγαν και που μας περασαν το 2023:

Τερματισμος του Legends 2023 στην Aμφίκλεια, με το Νο 1 να τερματιζει οπως ξεκινησε: Στην πρωτη θεση!


 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2023

Εκκίνηση 08:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑ∆ΙΟ

ΣΚΕΛΟΣ 1Α Ελεύθερη διαδροµή προς τον Σταθµό Ελέγχου Χρόνου 1 «Λειβαδιά».

ΣΚΕΛΟΣ 1Β

10:30 Λειβαδιά, Τζιµέικα, Μόδι, Καλλίδροµος, Ξυλικοί, Καστέλλια, Χάνι Ζαγκανά, Καταφύγιο Οίτης.

13:25 Σταθµός Ελέγχου Χρόνου «Καταφύγιο Οίτης» (ΣΕΧ λεπτού χωρίς προάφιξη).

Καταφύγιο Οίτης, Συκέα, Κάλλιον, Πενταγιοί, Αρτοτίνα, Γραµµένη Οξιά.

15:40 Σταθµός Ελέγχου Χρόνου «Γραµµένη Οξιά» (Ανασυγκρότηση µε προάφιξη).

ΣΚΕΛΟΣ 2

16:30 Γραµµένη Οξιά, Αρτοτίνα, Πενταγιοί, Κόκκινο, Αγία Ευθυµία, Ιτέα.

19:00 Τερµατισµός 1ης ηµέρας & διανυκτέρευση στην Ιτέα.

ΣΚΕΛΟΣ 3

09:30 Ιτέα, Βουνιχώρα, Άµφισσα, Προσήλιο, Βίνιανη, 51, Πανουργιάς, Στρώµη, Αθανάσιος ∆ιάκος.

12:00 Σταθµός Ελέγχου Χρόνου «Αθανάσιος ∆ιάκος» (Ανασυγκρότηση µε προάφιξη).

ΣΚΕΛΟΣ 4

13:00 Αθ. ∆ιάκος, Καστριώτισα, Μαυρολιθάρι, Πυρά, Καλοσκοπή, Οινοχώρι, Σουβάλα, Αµφίκλεια.

15:40 Αµφίκλεια. Τερµατισµός του Classic Legends Rally 2023.

 

Αυτο το δυνατό, και αρκετα δύσκολο για τις «μεγαλες» κατηγορίες Ραλλύ, που συνδύασε την regularity με την οδήγηση, τον ρυθμό με την συνεπεια, την ευκολία κατανοησης και την απλότητα εκτέλεσης των ειδικων δοκιμασιων (στον Σ.Ι.Σ.Α. δεν μετριεται η σταθερη μ.ω.τ. αλλά ο χρονος) με το πλήθος δορυφορικων μετρήσεων, και τις απιστευτες διαδρομες με την σφιχτη και ακριβεστατη διοργανωση, φετος βρισκει «τον δάσκαλό του», γιατι το Legends Classic Rally του 2024, η «συνέχεια» των Classic Acropolis, Κλασσικού Ραλλυ Ελλαδoς και Κλασσικού Ραλλυ Acropolis Legends που εμπνευστηκε και διοργανωσε ο Σ.Ι.Σ.Α τα τελευταία 25 χρονια (πολυς ο καιρός...), περιλαμβανει στοιχεία απο ολα αυτα, συν καποια ακομα, λογω της περιοχής που επιλέχθηκε φετος.

Οριστε λοιπον. Δειτε, οσοι τυχεροί  δηλωσουν συμμετοχή μεχρι αύριο Πεμπτη 2/5, απο που «θα μας περασει» το Legends Classic Rally  2024:

 

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2024

Εκκίνηση 11:00 ΜΟΥΖΑΚΙ

ΣΚΕΛΟΣ 1 (116χλμ)

11:00 Μουζάκι, Πύλη, Αγ. Προκόπιος, Ελάτη, Περτούλι, Κατάφυτο, Χαλίκι, Χιονοδρομικό Ανηλίου

14:00 Σταθμός Ελέγχου Χρόνου «Χιονοδρομικό Ανηλίου» (Ανασυγκρότηση)

ΣΚΕΛΟΣ 2 (172 χλμ)

15:15 Χιονοδρομικό Ανηλίου, Καλαμπάκα, Βλαχάβα, Μουργκάνη, Χρυσομηλιά, Ελάτη, Μουζάκι

(Οι κατηγορίες Touring Trophy & Classique μετά την ΕΔΑ «Μετέωρα» και την διαστάυρωση για Μουργκάνη, ακολουθούν ελεύθερη διαδρομή προς Μουζάκι)

19:15 Τερματισμός 1ης ημέρας & διανυκτέρευση στο Μουζάκι

21:00 Δείπνο

Κυριακή 12/5

Εκκίνηση 2ης ημέρας 09:30 Μουζάκι

ΣΚΕΛΟΣ 3 (143χλμ)

09:30 Μουζάκι, Πύργος Ιθώμης, Κέδρος, Αηδονοχώρι, Σμόκοβο, Ξυνιάδα, Μοσχοκαρυά, Λιανοκλάδι.

13:10 Σταθμός Ελέγχου Χρόνου «Λιανοκλάδι» (ΣΕΧ λεπτού)

ΣΚΕΛΟΣ 4 (150 χλμ)

13:10 Λιανοκλάδι, Μπράλος, Οινοχώρι – Χάνι Ζαγκανά, Γραβιά, Αγόριανη, Λειβάδι Παρνασσού, Φτερολακα, Κελάρια, Αμφίκλεια

(Οι κατηγορίες Touring Trophy & Classique μετά τον ΣΕΧ «Λιανοκλάδι» ακολουθούν ελεύθερη διαδρομή προς Λειβάδι Παρνασσού για την τελευταία ΕΔΑ του αγώνα).

16:30 Αμφίκλεια. Τερματισμός του Classic Legends Rally 2024

 

Αυτο θα είναι το φετινο Legends, μία ακομα εμπειρία ιστορικης οδηγησης, που αξιζει να συμμετασχει καποιος, κυριως για τις διαδρομες και την ολη ατμοσφαιρα. Επιμονα, συμμετεχουμε και εμείς στην «κανονικη» regularity και όχι στις Touring  ή Classique, για ένα και μονο λογο: Δεν θελουμε να χασουμε ουτε μετρο απο τον σχεδιασμο των διαδρομων! Ειδικα φετος, που θα βρεθουμε στην αγαπημενη μας περιοχή! Μια αλλαγη ευπροσδεκτη, μια ανανεωση απαραίτητη, και, αν κρινουμε απο περυσι, η διασκεδαση ειναι εγγυημενη για τους φιλους των Ιστορικων αυτοκινητων. (Περισσοτερα, on the go!) Δ.Π.

1 σχόλιο: