Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΡΑΛΛΥ REGULARITY, ΑΛΛΑ, ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ REGULARITY «ΔΙΕΘΝΗΣ»;




ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΡΑΛΛΥ REGULARITY,

 ΑΛΛΑ,

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ REGULARITY «ΔΙΕΘΝΗΣ»;

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ: 83 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (76 ΕΛΛΗΝΕΣ-7 ΞΕΝΟΙ)



Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πηρε εκκινηση απο τα Ισθμια το Διεθνες Ραλλυ ΦΙΛΠΑ (επετειακό λόγω της συμπληρωσης 50 ετών απο την ίδρυση της Λεσχης το 1972), που θα έχει κεντρο την Καλαματα. Το Σαββατο η διαδρομή θα περάσει απο την Μανη, ενω το Σαββατο ο τερματισμός θα γίνει το μεσημερι στην Πύλο. Συνολικά, το Ραλλυ θα καλυψει 680 χλμ. με τα 140 (ή τα 100) να αποτελουν οι 24 Ειδικες Διαδρομές, με δορυφορική μετρηση (ΑNUBE).

Οι Κατηγορίες ειναι ελαφρως περιπλοκες, σε μια προσπαθεια να ικανοποιηθουν όλες οι απαιτησεις (και τα γουστα/δυνατοτητες) των συμμετεχόντων. Ιδου πως τις ορίζει η ΦΙΛΠΑ:

Regularity Rally. Κατηγορίες

 α) Classic Regularity: Μ.Ω.Τ., δορυφορική χρονομέτρηση, υποκατηγορίες RED (μέχρι 50km/h) & Green (μέχρι 48km/h)

 β) Time Trophy, με χρόνο, δορυφορική χρονομέτρηση, λιγότερες Ε.Δ.Α.

 γ) Touring, Μ.Ω.Τ., λιγότερες Ε.Δ.Α. & χιλιόμετρα

 

Οι συμμετοχές του 50ου Επετειακου Διεθνους Ραλλύ είναι 83, με προσκεκλημένους τον Προεδρο και το Αντιπροεδρο της FIVA. Ομως, παρά την βαρύτητά του ως Επετειακού, το Διεθνες Ραλλυ της ΦΙΛΠΑ δεν ευτύχησε να έχει τις ξενες συμμετοχές που θα δικαιολογουσαν τον τίτλο του, μια και ειναι μολις επτα (αριθμός 7), εκ των οποιων τρείς απο Κύπρο, τρείς απο Βουλγαρία και μία απο Ολλανδία. Εδώ λοιπον υπάρχει ένα σαφές προβλημα, και ευτυχώς που τα αρκετά παλαιά και πιστά μέλη της Λεσχης με τα όμορφα, σπάνια (και παλαιά, δηλαδή πραγματικά κλασσικά) αυτοκίνητά τους, δινουν στην εκδήλωση το χρώμα ενός πραγματικου αγωνα Regularity για Κλασσικα αυτοκινητα (και όχι για «Ιστορικά τριακονταετίας»).


TOUR DU PELOPONNESE HISTORIQUE-TRISKELION: 71 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (62 ΞΕΝΟΙ-9 ΕΛΛΗΝΕΣ)



Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου εκκινεί απο την Αρχαία Ολυμπία το TOUR DU PELOPONNESE HISTORIQUE ένας αγωνας Regularity πεντε ημερων και περισσοτερων απο 1000 χιλιομετρων με 21 Ειδικές Διαδρομές, που θα εκτυλιχθεί στην Αρκαδία, Μεσσηνία, Μανη και Αργολίδα (τερματισμός την Παρασκευή 7/10 στο Ναύπλιο, με την τελευταία νυχτερινή Ειδική).

Και εδω υπαρχουν δύο κατηγορίες, η Regularity και η Touring, ενω η χρονομέτρηση γίνεται με συμβατικό τρόπο (παρουσία αφέτη).

Ο αγωνας αυτός είναι εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών όσον αφορά την επιλογή των διαδρομων αλλά και τα γεύματα-διανυκτερεύσεις, και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων φίλων της Regularity, με αποτέλεσμα οι συμμετοχές να απαρτίζονται κυρίως απο ξενα πληρώματα: Οι 62 είναι ξενοι φίλοι του κλασσικου αυτοκινήτου, και οι 9 ειναι Ελληνικά πληρωματα (βέβαια, το κόστος της διοργάνωσης και συμμετοχής είναι υψηλό, λόγω των αντίστοιχα υψηλών παρεχομενων υπηρεσιων στο τμημα του accommodation).

Παρ’ όλα αυτά, το ερωτημα παραμενει: Γιατί η πρωτη και μεγαλύτερη Λεσχη Ιστορικου Οχήματος της χώρας στο 50ό «Διεθνές» της συγκεντρωνει μολις 7 συμμετοχές (με τις έξη απο τις γειτονικές Κύπρο και Βουλγαρία), και μια ανεξάρτητη Λέσχη που ως σημαια της έχει το πραγματικό ΠΝΕΥΜΑ του κλασσικού (Τρισκέλιον) έχει 62 ξενους συμμετέχοντες, απο όλη την Ευρώπη;

Το AutoCLASSIC απο το 1990 ασχολείται με το Κλασσικό αυτοκίνητο, και όλες οι απαντήσεις, για καθε θεμα (ΚΑΙ για το παραπανω), υπαρχουν μεσα στα (συλλεκτικά πλέον) τεύχη του, αλλά και στο ηλεκτρονικό blog http://autoclassic-magazine.blogspot.com/   στο αρχείο του οποιου θα βρείτε εκατοντάδες άρθρα απο το 2010 (και μπορείτε να τα συγκρινετε με αυτά των αξιόλογων μεν- όψιμων δε φίλων των Ιστορικων οχημάτων).

Επί του παρόντος, και επειδή τα λόγια άνευ αποδείξεων μενουν απλά λόγια, ιδου οι συμμετοχές των δύο «κλασσικων» διοργανώσεων, που γίνονται το ίδιο (αλλά ευτυχώς όχι ταυτόσημο) χρονικό διάστημα, στην ίδια περιοχή, με την ίδια «Διεθνή» ταυτότητα. Ας δουμε σε ποιά περιπτωση ο τίτλος του «Διεθνους» δικαιωνεται, ή μενει απλά τίτλος.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ  50ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ

*83 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΟΙ 76 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ , ΜΕ 7 ΞΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ (3 ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ 3 ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ)

http://www.philpa.gr/images/%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%9F%CE%A7%CE%95%CE%A3_%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%95%CE%A3_2022_3.pdf

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ  TOUR DU PELOPONNESE HISTORIQUE

*70 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΟΙ 61 ΞΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΜΕ 9 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

https://www.triskelion.gr/provisional-entry-list-prosorinos-pinakas-symmetehonton

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου