Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΑΛΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ, ΑΛΛΟΙ "ΑΠΕΡΓΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΚΙ ΑΛΛΟΙ "ΑΓΩΝΙΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ!







 

Δεν θα μπορουσε να υπάρξει χειρότερο "timing" για την τηλεοπτική εμφάνιση μιας ομάδας τεσσάρων προσώπων που εν μέσω "Ευρωπαϊκού" πολέμου, καταιγίδας αυξήσεων τιμών, την βενζινη στα 2,50 Ε/λ και το οικονομικό μας μέλλον για μία ακομη φορά επίφοβο και αβέβαιο, διεκδικουσαν με παθος το δικαίωμά τους στις...κουβέρτες θέρμανσης των αγωνιστικων ελαστικων, στην κατάργηση κανονισμών που θα επηρέαζαν 5 οδηγούς το 2024 (!), και την ανακληση των (τελικά μικρών) αυξήσεων στα παραβολα συμμετοχων.
Δεν τίθεται θέμα, ούτε ερώτημα ως προς το δίκαιο ή άδικο των αιτημάτων, παρ' ότι τα ερωτηματικά προς την διοικηση του σπορ είναι (και θα έπρεπε να είναι) πολυ περισσοτερα. Αλλά, οπως προείπα, είναι θέμα timing. Γιατί τη στιγμή που ένα περιφερειακό κανάλι μετέδιδε αυτή την (μαγνητοσκοπημένη) εκπομπή, όπου πέραν των αιτημάτων, δυστυχώς διακρινόταν καθαρά ότι η υποθεση είχε πάρει προσωπικό χαρακτήρα (σε άμεσα συμφέροντα αλλά και σε προσωπικές αντιπαθειες που εκφράζονταν με, χμ, "επιθετικά λαϊκό" τρόπο), όλα τα ΜΜΕ μετέδιδαν δραματικές και πρωτοφανείς σκηνές απο τον πόλεμο που μαινεται στα 1000 χιλιόμετρα αποσταση απο τη χώρα μας, τους πρόσφυγες, τον παγκόσμιο προβληματισμό και την δικη μας ακρίβεια που βυθίζει στη φτώχεια εκατομμύρια συμπολιτών.
Καμμία δικαιολογία για την μαγνητοσκόπηση (γιατί έγινε ΜΕΤΑ την ρώσικη εισβολή, όπως είπε ο παρουσιαστής). Απλά, δεν έπρεπε "να παιξει", γιατί ελάχιστοι τηλεθεατές ενδιαφέρονται για αγώνες και όσοι την είδαν σε αυτή τη περίοδο, σχηματισαν την γνώμη ότι μια μερίδα ατόμων που ασχολουνται με το σπορ, ζει σε μια σφαίρα άνεσης και ελαφρότητας. Δεν θέλει πολύ να το σκεφτείς αυτό. Ας έπαιζε την άλλη εβδομάδα.
Τώρα, επί του περιεχομένου, θα είχα πολλά να πω, σωστά, θετικά αλλά και αρνητικά (επι των προσωπικών κινήτρων αυτό), αλλά έχω αποφασίσει να μην ασχοληθώ "με αγώνες" μέχρι να ηρεμήσει καπως η παγκόσμια κοινότητα απο τα τραγικά που συμβαίνουν, με πρώτο απαραίτητο βήμα την (όποια) διπλωματική λύση, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος και ας τα βρουν οι "κερδισμένοι"με τους χαμένους, αυτό έπεται και η βοήθεια ανοικοδόμησης ειναι δεδομενη.
Αλλά, ομοίως αρνητική εντύπωση μου προκάλεσε η σπουδή του "ιστορικου" track day των Μεγάρων και του αγωνα dirt games στην Κορινθο, όπου, ο προβληματισμός και η αγωνία των οργανωτών είχε να κανει αποκλειστικά με τον...καιρό, μην και βρέχει ή χιονίζει και δεν μπορουν να ρίξουν τις βόλτες τους στην πίστα!
Αλλος κόσμος, αλήθεια...
Αναρωτιέμαι, αν η αγάπη μου και η πολυετής ενασχόλησή μου ("πολυ-δεκαετής" πιο σωστά) με το σπορ, την μοτοσυκλέτα, το αυτοκίνητο, με κανει "ίδιο" και "μέρος" αυτού του "άλλου κόσμου", του ανεπηρέαστου, του άνετου, που προτάσσει την διασκέδαση και το χόμπυ του απεναντι σε κάθε εθνικό και παγκόσμιο προβληματισμό, με την δικαιολογία του "να ξεσκάσουμε", ή "η ζωή συνεχίζεται".
Και καταλήγω, αποφασίζω, ότι όχι, δεν ανήκω εκεί. Γιατί επηρεάζομαι συναισθηματικά και ψυχικά απο αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν μπορω να λειτουργήσω "ψυχαγωγικά" αν δεν παρουν ένα δρόμο επίλυσης.
Αραγε, μόνο εγω σκέφτομαι έτσι; Αναρωτιέμαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου