Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

3η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ, ΦΙΛΠΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΦΙΛΠΑ)

3η Ανάβαση Πάρνηθας ΦΙΛΠΑ 2019.


Η ηλιόλουστη Κυριακή 9/6 καλωσόρισε τα 65 πληρώματα (αριθμός ρεκόρ) που συμμετείχαν στην 3η αναβίωση της θρυλικής Ανάβασης Πάρνηθας από την ΦΙΛΠΑ.

Οι συμμετέχοντες, με ιστορικά αυτοκίνητα από 30 εως και 100 ετών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, στις 10:00 το πρωί για τον τεχνικό έλεγχο και για να τα θαυμάσει το κοινό.

Τα πληρώματα διαγωνίσθηκαν σε 3 ειδικές δοκιμασίες και μπορούσαν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μια από τις δυο κατηγορίες Regularity: την SUPER TROPHY με μέγιστη ΜΩΤ 50 χλμ ή την CLASSIC TROPHY (Touring) με χαμηλότερες ΜΩΤ. Η 2η ειδική δοκιμασία, η κλασσική Ανάβαση Πάρνηθας, ήταν κλειστή στην κυκλοφορία για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και ασφάλεια.

Στις 11:00 έλαβε εκκίνηση το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας CLASSIC TROPHY κάτω από ιδανικές συνθήκες. Τελικά η πρώτη ειδική αποδείχθηκε για αρκετά πληρώματα και των δύο κατηγοριών μοιραία και τα φόρτωσε με αρκετούς βαθμούς ποινής ενώ η 2η ειδική που ακολουθούσε τη θρυλική ανάβαση ήταν για όλους απλά απολαυστική! Το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε φέτος μετά την 3η ειδική στο οδοιπορικό καταφύγιο Μπάφι όπου έγινε η ανασυγκρότηση. Εκεί τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αναψυκτικό. Σε συνέχεια οι αγωνιζόμενοι επέστρεψαν στους Θρακομακεδόνες για να γευματίσουν στην τοπική ταβέρνα Νίκος Παπάς όπου έγινε κα η απονομή στους νικητές που ήταν οι:

Κατηγορία SUPER TROPHY
1οι Γ. Κατσαούνης – Μ. Μανσόλας με VW GOLF GTI του 1979 (3 β. ποινής).
2οι Μ. Παλαβίδης – Μ. Παλαβίδη με MGA του 1962 (5 β. ποινής).
3οι Ν. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με SEAT 127 του 1979 (6 β. ποινής). 

Κατηγορία CLASSIC TROPHY
1οι H. Λαλούσης – Κ. Ραπατζίκος με FIAT UNO του 1985 (7 β. ποινής).
2οι Ε. Κόκκινος – Μ. Χασαποπούλου με HILLMAN MINX του 1960 (23 β. ποινής).
3οι Γ. Πουλή – Δ. Χριστοδούλου με LANCIA THEMA του 1987 (27 β. ποινής). 

Θερμά συγχαρητήρια για την εκδήλωση στον πρόεδρο της εκδήλωσης κ. Ν. Κοζανίτη και τον Αλυτάρχη κ. Γ. Χωριανόπουλο.


(1ο Δ.Τ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ)
ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 2019

 Η διοργάνωση της "3ης Ανάβασης Πάρνηθας ΦΙΛΠΑ" είναι γεγονός και θα λάβει χώρα στις 9/6/2019.

 Το 2017 η ΦΙΛΠΑ τόλμησε την αναβίωση της θρυλικής Ανάβασης Πάρνηθας (σε ρυθμούς regularity) την οποία τα μέλη της λέσχης (και όχι μόνο) αγκάλιασαν με αγάπη.

 Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τα πληρώματα μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μια από τις δυο κατηγορίες: SUPER TROPHY - Regularity με μέγιστη ΜΩΤ 50 χλμ ή CLASSIC TROPHY- Ανάβαση σε ρυθμό Touring με λιγότερες δοκιμασίες και χαμηλότερες ΜΩΤ.

 Οι συμμετέχοντες με ιστορικά αυτοκίνητα από 30 έως και 100 ετών, θα συγκεντρωθούν και φέτος στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, στις 10:00 το πρωί της Κυριακής όπου θα παραμείνουν για τον τεχνικό έλεγχο και για να τα θαυμάσει το κοινό.

 Στις 11:00 θα λάβει εκκίνηση το πρώτο αυτοκίνητο για τις ειδικές δοκιμασίες ακριβείας σχεδιασμένες πάνω στη θρυλική διαδρομή που έχει αφήσει ιστορία. Η ΦΙΛΠΑ εξασφάλισε το κλείσιμο του δρόμου για την διάρκεια της εκδήλωσης ώστε οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την διαδρομή με ασφάλεια.

 Το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μπάφι όπου τα οχήματα θα συγκεντρωθούν για ανασυγκρότηση. Σε συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, για να απολαύσουν ένα γεύμα σε τοπική ταβέρνα όπου θα γίνει και η απονομή στους νικητές.

*Δήλωση Συμμετοχής στο www.philpa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου