Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΙΔΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ (ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ) "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ ΣΠΟΡ. ΑΒΕ "ΥΠΟΨΗΦΙΕ" ΚΑΙΣΑΡ! Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑ!


Στις αρχαιρεσίες της 16ης /6, οι εκπρόσωποι 52 Αθλητικών Σωματείων-πρώην Λεσχών ψήφισαν και ανέδειξαν το 11μελές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος- ΟΜΑΕ. Την Τρίτη 24/6 οι νεοεκλεγέντες θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν (ψηφίσουν) μεταξύ τους τον Πρόεδρο και τις λοιπές θέσεις του Δ.Σ. Η απλή λογική του ότι αυτός που παίρνει τις περισσότερες ψήφους ορίζεται αυτοδικαίως Πρόεδρος γιατί αυτή ήταν η επιθυμία των ψηφισάντων, δεν ισχύει στις Λέσχες και τις Ομοσπονδίες, δίνοντας την ευκαιρία "αλλοίωσης" των αποτελεσμάτων (δηλαδή "κατάργησης" της πλειοψηφίας  και -πιθανής-ανατροπής της επιλογής όσων ψήφισαν), κάτι σαν την...ενισχυμένη αναλογική! Αυτό βέβαια μπήκε στα καταστατικά για να αποφεύγεται το φαινόμενο των ομαδικών ψήφων δι' εξουσιοδοτήσεων, κάτι που επίσης "αλλοίωνε" όχι το αποτέλεσμα αλλά την πραγματική "ισορροπία δυνάμεων" μεταξύ των πλευρών (ή "τάσεων") που διεκδικούν την Προεδρία. Στην περίπτωση της (προσωρινά αναγνωρισμένης και μέχρι χτές λειτουργούσας με προσωρινή επιτροπή) "ΟΜΑΕ", οι προερχόμενοι απο την ΟΜΑΕ (την επι και απο παλαιά ΕΛΠΑ ιδρυθείσα) και αυτοί της "αναγεννηθείσης" ΕΛΟΑΑΜ (μια υπόθεση τόσο παλιά, ώστε ακόμα έχει τη λέξη "ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ" στον τίτλο της!), φαίνεται να έχουν ισοπαλία, οπότε τη λύση θα δώσουν οι..."ανεξάρτητοι", ανάλογα βέβαια με το τι τους έχει υποσχεθεί η κάθε πλευρά (δηλαδή, πόσους και ποιούς "καλούς" και κερδοφόρους αγώνες θα δώσει στη Λέσχη τους τον επόμενο χρόνο). Πάντως, η συνύπαρξη ατόμων που δεν διστάζουν να "αρπαχτούν" και να "αλληλο-καθυβριστούν" δημοσίως στο ίδιο Δ.Σ., πρώτον θα έπρεπε να τα αποκλείει απο την θέση του Προέδρου, και δεύτερον τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για το σπορ. Μακάρι να μην γίνουν έτσι τα πράγματα. Αβε -"υποψήφιε"- Καίσαρ! Η σύγκλητος σε χαιρετά!

2 σχόλια:

  1. Δημητρη, εισαι Δημοσιογραφος. Σε παρακαλω βοηθησε με να καταλαβω. Ποια ειναι τελικα η δουλεια του Δημοσιογραφου? (το κεφαλαιο Δ οχι τυχαιο). Να πληροφορει? Να προβλεπει?Να κρινει? Να γινεται αναλυτης και σχολιαστης? Να κρινει και να κατακρινει? Να ασκει πιέσεις ? Τι απ όλα?
    Στην περιπτωση αυτου του αρθρου, ενας ουδετερος αναγνωστης αισθανεται οτι προκαταλαμβανεις και με την δυναμη της δημοσιοτητας, πιεζεις. Και μοιραια ριχνεις λαδι στη φωτια. Προσωπικα επιτρεψε μου να μην μ αρεσει αυτο.
    Τι θα ηθελα να δω? Μια παραθεση των γεγονοτων και μια παραίνεση , ολοι αυτοι να μονιασουν και να εργαστουν ολοι μαζι για το καλο του σπορ. Κι αν με τον καιρο διαπιστωνες παρέκκλιση απο το περιεχομενο της παραινεσης-ευχης, τοτε να εξαπολυσεις οτι κεραυνο θελεις. Εχω αδικο?
    Καλημερα
    Χρηστος Πλατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπότε τη λύση θα δώσουν οι..."ανεξάρτητοι", ανάλογα βέβαια με το τι τους έχει υποσχεθεί η κάθε πλευρά (δηλαδή, πόσους και ποιούς "καλούς" και κερδοφόρους αγώνες θα δώσει στη Λέσχη τους τον επόμενο χρόνο).
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΛΠ,.... ! ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ,ΠΟΔΟΣΦΑΙ ΡΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ,ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ , ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!!!
    Πάντως, η συνύπαρξη ατόμων που δεν διστάζουν να "αρπαχτούν" και να "αλληλο-καθυβριστούν" δημοσίως στο ίδιο Δ.Σ.......
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !


    θα έπρεπε να τα αποκλείει απο την θέση του Προέδρου, και δεύτερον τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για το σπορ.
    ΑΥΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 52 ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ,ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ,Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΥΧΗΘΩ , " Μακάρι κ. Παπανδρέου τα σχόλια σας να φωτίσουν τους ανεξάρτητους...που θα βγάλουν πρόεδρο ....για το καλό του σπόρ, γιατί το αποτέλεσμα των 52 δεν αλλάζει και σίγουρα διαμορφώθηκε σύμφωνα με το" δούναι και λαβείν ".Αλλωστε και μεταξύ των 52 υπάρχουν συμμαχίες και φατριές.Μπορεί η ψήφος όλων να μετράει το ίδιο αλλά όλα τα σωματεία δεν εχουν το ίδιο"ανάστημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή