Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 18&28/1/2013


Υπόθεση Αλέξανδρου Ρουστέμη


Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΘΕΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Βασιλειάδη και τα μέλη κα. Τώνια Παυλή και κ. Νίκο Δριτσώνα, συνεδρίασε στα γραφεία της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ, Μεσογείων 395 Αγία Παρασκευή την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 17:30 και την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, για να εκδικάσει την υπόθεση του κ. Α. Ρουστέμη,
ο οποίος παραπέμφθηκε από την ΕΠΑ/ΕΘΕΑ, διότι στον αγώνα Ταχύτητας που διοργανώθηκε στις 16/12/2012, οδήγησε επικίνδυνα και επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά (άρθρο 151.5 και 6).
Αφού τελείωσε η ακροαματική διαδικασία, συνεδρίασε η Πειθαρχική επιτροπή και αφού εξέτασε επισταμένως όλα τα στοιχεία, και συγκεκριμένα τις αναφορές των στελεχών του αγώνα, DVD που κατέθεσε ο κ. Ρουστέμης, καθώς και την κατάθεση του κ. Ρουστέμη και των μαρτύρων του κ.κ. Δ. Παπανδρέου και Π. Καϊτατζή, και των κ.κ. Δ. Χιωτίδη και Ν. Παπασταθόπουλου, κατέληξε κατά την κρίση της ότι:
- Επειδή αποδείχθηκε ότι στον αγώνα FORMULA SALOON που διεξήχθη στην Τρίπολη στις 16 Δεκεμβρίου η οδήγηση του αγωνιζομένου κ. Α. Ρουστέμη στον 7ο γύρο, ανάγκασε τον αγωνιζόμενο κ. Αθυμαρίτη και μάλιστα με κτυπήματα, να ανοίξει προς τα αριστερά την αγωνιστική του γραμμή, παίρνοντας ο ίδιος την δεξιά εσωτερική γραμμή και λίγο πριν την έξοδο στην ευθεία, με μία αριστερή κίνηση στο τιμόνι τον αναγκάζει να βρεθεί εκτός πίστας πάνω στα προστατευτικά ελαστικά και να εγκαταλείψει
- Επειδή η συμπεριφορά του αγωνιζόμενου κ. Α. Ρουστέμη κατά την διάρκεια του επίμαχου συμβάντος, αλλά και μετά από αυτό (αγνόησε την μαύρη σημαία του Αλυτάρχη), ήταν αντιαθλητική.
- Επειδή η παραπάνω πράξη αποτελεί παράβαση του άρθρου 151γ.5 και 6 του ΕΑΚ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στην εξής απόφαση:
Επιβάλει στον κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΡΟΥΣΤΕΜΗ την ποινή της αργίας ενός (1) έτους, με αναστολή για ένα (1) έτος (έως 28/1/2014).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 

ΤΑ ΜΕΛΗΝ. ΔΡΙΤΣΩΝΑΣ
Τ. ΠΑΥΛΗ

Ακριβές αντίγραφο
Θωμάς Γκουρτσούλης
Αγία Παρασκευή 28/1/2013

ΣΗΜΕΙΩΣΗ AUTOSPORT:
Σημειώνεται ότι μάρτυρας του κ. Α. Ρουστέμη για το αγωνιστικό συμβάν για το οποίο παρεπέμφθη στην Πειθαρχική Επιτροπή, ήταν ο κ. Καιτατζής. Ο Δ. Παπανδρέου, μετά από προσωπικό αίτημα του κ. Ρουστέμη, παρευρέθη στην συνεδρίαση του Πειθαρχικού για να αναφερθεί αποκλειστικά και μόνο στην πολιτεία και την προσωπικότητα του κ. Ρουστέμη στον οικογενειακό και επαγγελματικό βίο, και όχι σε αγωνιστικά θέματα, ούτε βεβαίως στο συμβάν του αγώνα της Τρίπολης 15/12/2012, από τον οποίο ήταν απών ακόμα και ως θεατής. Επί του θέματος έχει σταλεί ήδη σχετική επιστολή στην πειθαρχική επιτροπή και αναμένεται η διόρθωση της ανακοίνωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου