Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ (ΞΑΝΑ) ΤΟ 11ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ACROPOLIS (3-4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Τελικά, το εξ' αναβολής (λόγω των εκλογών του Ιουνίου) 11ο Ιστορικό Acropolis θα είναι διήμερο (μία μέρα άσφαλτος και η δεύτερη χώμα, για τα Sporting ιστορικά και για το "σύγχρονο" πρωτάθλημα Ράλλυ). Το κόστος συμμετοχής για την κατηγορία Regularity  είναι 600 ευρώ, ( ή 360 ευρώ με έκπτωση προεγγραφής) χωρίς το ξενοδοχείο. Περισσότερα, στο δελτίο τύπου της ΕΛΠΑ που αναρτάται στη συνέχεια.


Δελτίο Τύπου


11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις


Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ο πιο απαιτητικός αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων, έφτασε αισίως στην11η εκδοχή του.
Σε λιγότερο από δύο μήνες, τα ελληνικά βουνά θα υποδεχτούν για ακόμα μια φορά όλους εκείνους που τιμούν την ιστορία τόσο του Ράλλυ Ακρόπολις, όσο και των αγώνων ράλλυ γενικότερα.
Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, θα αποτελέσει το 12ο γύρο της κατηγορίας Sporting που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλλυ της FIA, καθώς και τον 9ο γύρο του Πρωταθλήματος Regularity της FIA.
Επιπλέον, το χωμάτινο

σκέλος που θα ακολουθήσουν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Sporting, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος για σύγχρονα αυτοκίνητα.
 Από τα Καμένα Βούρλα, όπου και το επίκεντρο του αγώνα, οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Sporting θα πάρουν εκκίνηση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. για το πρώτο σκέλος του 11ουΙστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 85 χλμ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα ίδια αυτοκίνητα με τις κατάλληλες εργασίες θα προετοιμαστούν έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, που περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 80 χλμ. αποκλειστικά σε χωμάτινες επιφάνειες.
 Με αμιγώς ασφάλτινο χαρακτήρα, η διαδρομή της κατηγορίας Regularity θα έχει σαν αφετηρία τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, ενώ με ενδιάμεσους σταθμούς σε περιοχές της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, θα ολοκληρωθεί έπειτα από περίπου 600 χλμ. στα Καμένα Βούρλα, όπου και η τελετή τερματισμού και η απονομή των επάθλων για το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου.
 Περισσότερες λεπτομέρειες για το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα ανακοινωθούν με επόμενα ενημερωτικά δελτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου