Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ;

  Παρ' ότι η ΕΘΕΠΑ της ΟΜΑΕ δεν είναι πολύ δυνατή στην επικοινωνία και δείχνει μία ανεξήγητη εσωστρέφεια (δηλαδή το άκρο αντίθετο της εξωστρέφειας που υπήρχε πέρυσι), ωστόσο κάποιοι φίλα προσκείμενοι στα (πάμπολλα) μέλη των διαφόρων επιτροπών, μαθαίνουν διάφορα νέα και αποφάσεις, που κατόπιν γνωστοποιούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους μέσω Internet! Λειτουργεί δηλαδή ένα παράξενο "σπασμένο τηλέφωνο" μεταξύ Αρχής του Σπορ και αγωνιζομένων το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν βοηθάει τους αγώνες ιδιαίτερα σε μιά τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο. Εκτός αν πρόκειται για "διαρροές", που σκοπό έχουν να σφυγμομετρήσουν τις αντιδράσεις του χώρου (α-λα πολιτίκ!). Αυτό που θα έπρεπε κατά την ταπεινή μας άποψη να γίνει, είναι να ορισθεί από την ΟΜΑΕ ένας "εκπρόσωπος" που θα επικοινωνεί με τους οδηγούς (εφ' όσον ο Σ.Ο.Α.Α. δεν θέλησε να συμμετάσχει στις επιτροπές), ενώ υπάρχει και η επιτροπή προβολής. Προς τι λοιπόν οι "διαρροές";
  Στον γνωστό και δημοφιλή ιστότοπο "Motorsport fanatics", την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου αναρτήθηκε ένα νέο "επί του πιεστηρίου", το οποίο ενημέρωνε τους επισκέπτες του site ότι "άλλαξαν οι ημερομηνίες των πρώτων αγώνων ταχύτητος", που από Φεβρουάριο και Μάρτιο μετατίθενται για ΑΠΡΙΛΙΟ ο πρώτος αγώνας στην Τρίπολη, και ΙΟΥΝΙΟ ο δεύτερος αγώνας στα Μέγαρα. Δεν γνωρίζουμε όπως είπαμε, αν αυτό είναι ακριβές, μιά και μέχρι σήμερα 26/1 δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα στο site της ΟΜΑΕ. Πάντως, για την ιστορία αναφέρουμε ότι πέραν του παραλόγου της "χειμερινής έναρξης" του πρωταθλήματος ταχύτητας στις 18 Φεβρουαρίου, υπάρχει και το παράδοξο της ημερομηνίας του δεύτερου αγώνα που είχε τοποθετηθεί στην ημερομηνία της εθνικής και θρησκευτικής εορτής της 25ης Μαρτίου! Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να υπάρχει μιά γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης των εθνικών και θρησκευτικών συμβολισμών (προερχόμενη κυρίως από τα αριστερά αλλά και τα λεγόμενα "προοδευτικά" πολιτικά κόμματα), όμως το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδος παραμένει ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, ενώ και οι θρησκευτικές και εθνικές εορτές συνεχίζουν να αναγνωρίζονταιι από το κράτος ως επίσημες αργίες. Άρα, η ΟΜΑΕ αλλά και η ΕΛΠΑ που αδειοδοτεί τους αγώνες της μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως επίσημες Αρχές (στο αντικείμενό τους), θα έπρεπε να σεβαστούν αυτές τις ημερομηνίες και να μην στείλουν τους οδηγούς να ιδρώνουν και τους μηχανικούς να μουτζουρώνονται την ημέρα που η θρησκεία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το Έθνος την παλιγγενεσία και την Επανάσταση του 1821 και τα παιδιά μας παρελαύνουν στις μαθητικές παρελάσεις σε όλη την χώρα. Τίθεται λοιπόν σοβαρό θέμα διερεύνησης του σκεπτικού των ανθρώπων που όρισαν την 25η Μαρτίου ως ημερομηνία τέλεσης αγώνα ταχύτητος, αλλά και όλων των υπολοίπων που την ενέκριναν και την δημοσίευσαν (αναρωτιόμαστε αν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που έχει όλη του την δύναμη απασχολημένη για τον έλεγχο των παρελάσεων, θα ενέκρινε αυτή την ημερομηνία ή θα την επέστρεφε με την ένδειξη "απαράδεκτη"! Αναρωτιόμαστε επίσης εάν οι Τούρκοι θα τοποθετούσαν αγώνα πάνω στο Ραμαζάνι, ή οι Αμερικάνοι την 4η Ιουλίου. Τι είμαστε λοιπόν εμείς; Άθρησκοι και απάτριδες;).
  Εν πάση περιπτώσει, είναι αδύνατον να γίνει λογική συζήτηση, εάν από την μία πλευρά απουσιάζει η κοινή λογική! Αλλά για να μην προτρέχουμε, καλό θα είναι να περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΕΘΕΠΑ της ΟΜΑΕ (της οποίας οι Λέσχες-μέλη θα έπρεπε να έχουν διαμαρτυρηθεί πρώτα από όλους), για να δούμε εάν η "εσωτερική πληροφόρηση" του Motosrsport fanatics ήταν σωστή.Εξ' άλλου, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, το να παραδέχεσαι και να διορθώνεις το λάθος ή την αβλεψία σου, δεν είναι "ντροπή" αλλά μεγαλείο χαρακτήρος.  
                                                           Δ.Π. - Dobermann

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου