Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H επιτυχία του φετινού «40ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ» είναι αναμφισβήτητα μεγάλη και την επετειακή καραμούζα, στην κλασσική κατηγορία, μετά από χρόνια τη σήκωσε γυναικείο πλήρωμα! Συμμετοχές από την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Τουρκία καθώς και τα ελληνικά πληρώματα κάλυψαν με τα παλιά οχήματά τους απίθανες διαδρομές της χώρας μας ανακαλύπτοντας καινούργια μέρη και «κρυμμένα» χωριά. Συνολικά τα χιλιόμετρα του αγώνα ήταν 520 ξεκινώντας από την Λάρισα. Ο Τεχνικός Έλεγχος που προηγήθηκε, έγινε στο PANTHEON PLAZA, το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, ενώ η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία της πόλης. Τα αυτοκίνητα τερμάτισαν στην Καλαμπάκα, το επίκεντρο του αγώνα, διασχίζοντας τον Τύρναβο και εκκίνησαν την επόμενη μέρα για Λίμνη Πλαστήρα. Μέσα από καταπράσινες διαδρομές τα πληρώματα διέσχισαν την γραφική Ελάτη και Πύλη και αφού πέρασαν και από το φράγμα της Λίμνης Ν. Πλαστήρα η ανασυγκρότηση έγινε στη Παραλία Λαμπερού για ξεκούραση και φαγητό. Την τελευταία ημέρα η εκκίνηση δόθηκε πολύ νωρίς καθώς η Οργανωτική Επιτροπή είχε κανονίσει για τα πληρώματα επίσκεψη στο ίδρυμα Αβέρωφ Τοσίτσα στο Μέτσοβο. Η διαδρομή προς το Μέτσοβο οδηγούσε τους συμμετέχοντες σε παλιούς και ξεχασμένους δρόμους φτάνοντας σε ένα από τα ψηλότερα χωριά, το Χαλίκι, και σε κορυφή άνω των 1690μ.

Οι 20 συνολικά Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας επιφύλασσαν πολλές εκπλήξεις στους αγωνιζόμενους και απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή! Νικητές μέσα από αυτές στην Classic και στην Tripmeters κατηγορία αντίστοιχα ανεδείχθησαν οι εξής:

Α) Τάνια Τσαπέπα-Χριστίνα Τσαπέπα με FIAT 850 SPORT SPIDER 1970’ με 116 βαθμούς ποινής
Β) Θεμιστοκλής Κονταράτος -Λεωνίδας Νασόπουλος με PORSCHE 911 SC 1980’ με 126 βαθμούς ποινής
Γ) Λάζαρος Κυρίτσης-Αφροδίτη Κυρίτση με MERCEDES BENZ 230SL 1966’ με 127 βαθμούς ποινής

Α) Evman Sinan- Demet Tokgoz με VOLKSWAGEN KARMANN GHIA 1957’ με 52 βαθμούς ποινής
Β) Ηλίας Παπαδάκης -Ισαβέλλα Παπαδάκη με PORSCHE 356 BT 6 1962’ με 92 βαθμούς ποινής
Γ) Γεώργιος Βάλληνδας-Φωτεινή Βάλληνδα με MERCEDES BENZ 220S 1961’ με 104 βαθμούς ποινής

Μεταξύ των χορηγών που συνέβαλαν με την προσφορά τους στην οργάνωση της εκδήλωσης ήτανη Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρίσης, ο Δήμος Καλαμπάκας, ο Δήμος Μετσόβου, το Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα και το εμπορικό κέντρο Λάρισας PANTHEON PLAZA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου