Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΣΑΝ ΡΕΜΟ

Όπως έχουμε αναφέρει, η ΟΜΑΕ δημιούργησε μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα με αναγγελίες αλλά και πλήρης περιγραφές όλων των Ελληνικών αγώνων, όπως και των Ελλήνων οδηγών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Να σημειώσουμε επίσης ότι η ΕΠΑ (Επιτροπή Αγώνων) της ΟΜΑΕ άλλαξε "τίτλο" και έγινε ΕΘ.ΕΠ.Α. (Εθνική Επιτροπή Αγώνων). Από την ιστοσελίδα αυτή, μεταφέρουμε το κείμενο για το Ιστορικό ράλλυ Σαν Ρέμο, όπου...
στην κατηγορία Sporting συμμετέχουν οι Αφοί Μάριος και Φραγκίσκος Σταφυλοπάτη, ενώ στην Regularity οι Ι. Κατσαούνης και Γ. Κίκιζας. Τις θερμότερες των ευχών μας για καλή διασκέδαση σε όλους!

Οι Έλληνες στο Ιστορικό Σαν Ρέμο
Από τις 7 μέχρι τις 10 Απριλίου το ιστορικό Ράλλυ Σαν Ρέμο θα αναβιώσει την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής για μια ακόμη χρονιά στην Ιταλία. Ο αγώνας στην 26η έκδοσή του προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών αυτοκινήτων της κατηγορία Sporting καθώς επίσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Regularity αλλά και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα. Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 117 στην κατηγορία των Sporting αυτοκινήτων και στις 51 για τα αυτοκίνητα της Regularity. Ανάμεσα στους οδηγούς που θα δώσουν το «παρών» υπάρχουν κορυφαία ονόματα του χώρου όπως ο Valter Jensen και ο Marco Bianchini με τις δύο Lancia 037. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Coppa Del Fiori (την ονομασία για τον αγώνα των Regularity) παρών θα είναι και ο Gianmaria Aghem με τη Lancia Fulvia που ήταν στη δεύτερη θέση το 2006 και κυρίως θα αγωνιστούν εντυπωσιακά αυτοκίνητα με το παλιότερο από αυτά να είναι το Ford Anglia του 1961.

Το ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό αφορά τα ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν και στις δύο κατηγορίες. Στην Sporting υπάρχουν τρεις ελληνικές συμμετοχές με τους Φραγκίσκο Σταφυλοπάτη – Νίκο Μαργέτη με Lancia Fulvia HF του 1969, Μάριο Σταφυλοπάτη – Γιώργος Χατζηρήγα με Ford Lotus Cortina του 1965 και τους Γιάννη Μαστρογιάννη – Λάμπη Κουρτέση με Lancia Fulvia του 1970.

Στο Coppa del Fiori συμμετέχει ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία του στα Regularity Γιάννης Κατσαούνης με το Μαθιό Μανσόλα δίπλα του στην Porsche 911 του 1965 καθώς επίσης και οι Γιώργος Κίκιζας – Στέφανος Πανάρετος με Porsche 911 Carrera RS του 1972.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα καθώς και αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου