Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, (ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ!)

  Η «Κλασσική Σκηνή» των Ιστορικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, πρέπει να είναι ο μόνος «κλάδος» δραστηριοτήτων που δεν επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση το 2010! Αντίθετα μάλιστα, όσο βάθαινε η ύφεση και άδειαζαν οι τσέπες του κόσμου, από το φθινόπωρο και μετά, τόσοι περισσότεροι αγώνες γίνονταν, ανά δύο ή τρεις ΚΑΘΕ Σαββατοκύριακο, μέχρι και μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα! Μάλιστα, οι «κλασσικοί» έφτασαν σε τέτοιο σημείο πώρωσης και αδιαφορίας για τα κοινά, ώστε ακόμα και το διήμερο των επαναληπτικών Αυτοδιοικητικών Εκλογών στις 13-14 Νοεμβρίου, είχε προγραμματισθεί από λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου και αδειοδοτηθεί (από την, μερικές φορές, «αφασική» Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ) διήμερος αγώνας regularity, ο οποίος και έγινε κανονικότατα!
  Μιλήσαμε σε προηγούμενο σημείωμά μας για «αποφυγή προκλήσεων». Φυσικά, βρέθηκαν και διαφωνούντες με το αυτονόητο, το οποίο δεν είναι βέβαια η «διακοπή» των Ιστορικών εκδηλώσεων, αλλά ο (αυτο)περιορισμός τους, μιά και όταν η φτώχεια θερίζει τον λαό, εσύ δεν μπορείς να κάνεις ΚΑΘΕ Κυριακή παρέλαση με την «γυαλισμένη αντίκα». Πήγαινέ την βόλτα μόνος σου στο φινάλε.
  Τα ίδια θα λέγαμε ότι ισχύουν για το σπορ του αυτοκινήτου γενικότερα, μιά και η νεόκοπη (αλλά όχι νεοφώτιστη) Αρχή του Σπορ που τώρα ονομάζεται ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, απαρτίζεται από τα άτομα της ΕΘΕΑ της ΕΛΠΑ, έχει έδρα τα γραφεία της ΕΛΠΑ, και σαν μέλη τις Λέσχες που έκαναν τους Πρωταθληματικούς αγώνες της ΕΛΠΑ (χωρίς όλα αυτά να είναι απαραίτητα αρνητικά, απλά διευκρινιστικά), δημοσίευσε ένα αγωνιστικό ημερολόγιο για το 2011 με δεκάδες αγώνες Ράλλυ, και Πρωτάθλημα αναβάσεων 2011 με 9 αγώνες (δηλαδή, περισσότερους από το 2010, που είχαν προγραμματισθεί 8!).
  Πάμε όμως στα Ιστορικά Sporting, όπου ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι! Η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ σιωπά, ο ΣΟΑΑ αδιαφορεί, ο ΣΟΑΙΣΤΑ «πληροφορείται» αλλά δεν ανακοινώνει, και το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ΕΛΠΑ υπάρχει «Πρόεδρος Επιτροπής Ιστορικών» (προερχόμενος από την Regularity, με απολύτως καμμία γνώση ή εμπειρία Sporting). Θα αποφασίσει μόνος του; Θα υπάρξουν εισηγήσεις; Ποιοί, τέλος πάντων, κανονίζουν και αποφασίζουν το αν, πότε, πόσο, που και με τι θα τρέξουν οι συμμετέχοντες των Ιστορικών Sporting; Φαντασθείτε, ότι ανακοινώθηκαν οι προκηρύξεις και τα προγράμματα των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων Ράλλυ και Ράλλυ Σπριντ όπως είπαμε, όχι όμως και των Ιστορικών Ραλλύ! Χρόνια πολλά, καληνύχτα σας!
  Σ’ αυτή την ατμόσφαιρα, όπου η οικονομική ύφεση ανταγωνίζεται την ανοργανωσιά για το ποιά κατάσταση εκ των δύο θα επικρατήσει το 2011 στην Ελλάδα, εμείς θα κρατήσουμε μόνο τη χαρά της βόλτας με το κλασσικό μας αυτοκίνητο, σε χαλαρές, φιλικές και φτηνές διοργανώσεις (τα «διήμερα events» που προσελκύουν την ελίτ του χώρου, δεν είναι ενδεικτικά της υγείας του). Υπάρχουν Λέσχες «που γνωρίζουν το άθλημα», και καλούμε όλους τους φίλους να τις ενδυναμώσουν.
  Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα στη ζωή που αρνούμεθα να δεχτούμε, ή να πιστέψουμε. Η οικονομική κατάσταση στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας, που θα επιδεινωθεί δραματικά τους αμέσως επόμενους μήνες, είναι κάτι που πρέπει και να πιστέψουμε και να δεχτούμε, προσαρμόζοντας ανάλογα τα προγράμματα και τις ενέργειές μας, είτε αυτά αφορούν την αγορά/αναπαλαίωση ενός οχήματος, είτε την διοργάνωση/συμμετοχή σε έναν αγώνα. Η υπευθυνότητα αποδεικνύεται μόνο μέσω των «περιορισμών» (δεν θεωρούμε... «στέρηση» τους πέντε αγώνες λιγότερους!), και σίγουρα βιώνουμε μιά πρωτόγνωρη κατάσταση, που στη διάρκειά της μόνο οι αφελείς, οι ηλίθιοι, οι αλαζόνες και οι (όσοι) «επιδειξίες» θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι και αδιάφοροι τη ζωή και τις δραστηριότητές τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πολλών που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της φτωχειας.
  Όποιος πιστεύει ότι το «Κλασσικό-Ιστορικό» αυτοκίνητο έχει κάποιου είδους «ασυλία» απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, ας το σκεφτεί ξανά!

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (και μακάρι η σκουριά να μένει μακριά και από τα αυτοκίνητα και από τα μυαλά μας!).
Δημήτρης Παπανδρέου

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα φίλοι, θέλω να συστήσω έναν άνδρα που είναι πλούσιος ευλογημένος από τους προγόνους του με τη δύναμη να επιλύει τη διαμάχη σε μια σχέση και άλλα προβλήματα της ζωής, του συστήθηκα από έναν στενό φίλο που επίσης επωφελήθηκε από την υπηρεσία του, με τη βοήθεια του Ο Δρ Ajayi, ο φίλος μου μου είπε ότι έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας, είχα προβλήματα στο γάμο μου και ήθελα τη γυναίκα μου να επιστρέψει στο σπίτι, γιατί μου λείπει πολύ μετά από 3 μήνες χωρισμού, γι 'αυτό χρησιμοποίησα τη βοήθεια του Δρ Ajayi και ειλικρινά ο Δρ Ajayi με εξέπληξε με υπέροχη δουλειά, γιατί καθώς το γράφω αυτό, η γυναίκα μου είναι πίσω στο σπίτι και έχουμε μια υπέροχη ερωτική ζωή, μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθεια του Δρ Ajayi επικοινωνώντας μαζί του στο Viber / Whatsapp: +2347084887094 ή Email: drajayi1990@gmail.com και είμαι βέβαιος ότι θα σας βοηθήσει στη σχέση ή στο γάμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή