Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ):

 


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ):

Είδαμε στο Facebook μια αναρτηση της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, για την συναντηση του νεου Προεδρου κ. Γεωργιακου (αριστερα στη φωτογραφια) και του Ταμια κ. Φιλη (δεξια), με τον (σχετικα) νεο Υφυπουργο Μεταφορων, αρμοδιο για καθε θεμα που αφορα την κυκλοφορία των οχηματων, άρα και των Ιστορικων, κ. Οκονομου. (κέντρο).


Στο σύντομο κείμενο, αναφερεται οτι "συζητηθηκαν και θεματα που αφορουν την απαγορευση κυκλοφοριας Ιστορικων πινακιδων οχηματων που εχουν χαρακτηρισθεί ιστορικα με προγενεστερες διαταξεις,μετα την 31η/12/2024". Ιδου η αναρτηση::



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ 13/09/2024
Ο Πρόεδρος της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ κ. Μιχάλης Γεωργιάκος και ο Ταμίας κ. Χάρης Φίλης συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Βασίλη Οικονόμου και συζήτησαν τρόπους διευθέτησης προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Ν.4850/2021.
Επίσης συζητήθηκε και η πιθανότητα χορήγησης παράτασης πέραν της 31/12/2024, στην εφαρμογή της απαγόρευση κυκλοφορίας (για εκδηλώσεις ή συνεργείο) των ήδη χαρακτηρισμένων οχημάτων ως ιστορικών, με προγενέστερες διατάξεις.

Ας μας επιτραπεί να την σχολιασουμε, μια και απο το 2017 (!!!) και με συνεχη άρθρα όλα αυτά τα χρόνια, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ για την διατηρηση της δυνατοτητας των Ομοσπονδιων να εκδιδουν στοιχεία κυκλοφοριας σε Ιστορικα οχηματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για εκδηλωσεις και συντηρτηση (ΟΧΙ για κυκλοφορία, όσοι θελουν μπορουν να εκδωσουν Κρατικες Ιστορικες "για καθε μερα"), γιατί με αυτό τον τροπο θα διασωθουν τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ οχηματα άνευ κρατικου αριθμου κυκλοφοριας, τα οποια επι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ δέχονταν οι Ομοσπονδιες (ΕΛΠΑ, ΦΙΛΠΑ/Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ, ΕΟΟΕ) και τους χορηγουσαν Ιστορικες πινακιδες ΝΟΜΙΜΩΣ, συμφωνα με τα ισχυοντα εκεινη την εποχη (Υπουργικες αποφασεις και Κ.Υ.Α.).
Με τον Νομο 4850 όμως, από την 1η Μαίου 2023 ΟΛΟΙ μαζι, Ομοσπονδιες και Κρατος, αποφασισαν, ή δεχτηκαν (άνευ ουσιαστικης, δυναμικης αντιδρασης), να τα...πεταξουν!

Οχι κυριοι.

Οι χιλιαδες ιδιοκτητες Ιστορικων οχηματων που τα αναπαλαίωσαν με μικρό ή μεγαλο κοστος και εξεδωσαν ΝΟΜΙΜΩΣ στοιχεια περιορισμενης κυκλοφορίας απο τις Ομοσπονδιες (παρα το ότι δεν διεθεταν πλήρη κρατικα έγγραφα), οχι μονο δεν θα τα πεταξουν, αλλά θεωρω βεβαιο οτι θα κινηθουν Νομικα κατα των Αρχων που τους "παραπλανησαν", επιεδη εδω υπαρχει τετελεσμενη οικονομικη βλαβη, άνευ προστασίας κεκτημενων δικαιωματων (και ο,τι άλλο συμπεριλαβουν οι έγκριτοι Νομικοι που θα αναλαβουν την συνταξη των αγωγων, ατομικων ή ομαδικων).

Ετσι, η παραλυση και η απουσία αντιδρασεων που διαπιστωθηκε επι ενα χρονο (Ιουλιος 2023- Σεπτέμβριος 2024), οταν έγινε ο κομματικος διορισμος ως υφυπουργου Μεταφορων της Κας Χριστίνας Αλεξοπουλου (που προωθουσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το όραμα του πρωθυπουργου να εφαρμοσει/επιβάλλει "βίαια" και πρόωρα την πανάκριβη ηλεκτροκινηση σε ένα πάμφτωχο έθνος), το προβλημα ΧΙΛΙΑΔΩΝ ιδιοκτητων κλασσικων οχηματων έφτασε σημερα, τρείς μηνες πριν το τέλος του χρονου, να γινει μπαλλακι στον νεο υφυπουργο, ο οποιος, αν ειναι ικανος, αν εχει την στοιχειωδη αντιληψη, και αν εχει ενημερωθει σωστά, θα πρεπει ΑΜΕΣΑ να εκδωσει Υπουργικη αποφαση για την παραταση κυκλοφορίας των Ιστορικων πινακιδων Ομοσπονδιων τουλαχιστον για ενα χρονο (2025), ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να εκδοθει μεσα σε αυτό το διαστημα μια Κ.Υ.Α. που να ρυθμιζει τα της συνεχισης δυνατοτητας έκδοσης Ιστορικων Πινακιδων απο τις Ομοσπονδίες αποκλειστικα για συλλεκτικους λογους και με περιορισμενη χρήση, ΚΑΙ να προβλεπει την δυνατοτητα νομιμοποιησης οχηματων ανευ επισημων κρατικων εγγράφων (με εύκολο τροπο ελεγχου της νομιμης κατοχής), με καταβολη παραβόλου που θα κανει δικαιη την δυνατοτητα κυκλοφορίας τους σε σχεση με τα οχηματα που διεθεταν κανονικες πινακιδες και τις μετετρεψαν σε Ιστορικες. Βεβαια, ήδη υπαρχει εύνοια για τα εισαγομενα οχηματα, που σημερα κυκλοφορουν ελευθερα (Κρατικες Ιστορικες) χωρίς ποτέ να εχουν καταβαλει δασμους ή τελη κυκλοφορίας στο παρελθόν, αλλα αυτά είναι περασμενα θεματα, και εδω μας ενδιαφερει το μελλον.

Αρα, αγαπητο νεο Δ.Σ. της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, το δελτιο Τύπου δεν έπρεπε να λέει "επίσης συζητήθηκε και η πιθανότητα χορήγησης παράτασης πέραν της 31/12/2024", αλλά "ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ"

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ AUTO CLASSSIC TON ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗ" ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΘΗ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΑΘΡΟΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 2017, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΟΥΛΩΘΕΙ) ΝΑ "ΞΕΧΑΣΕΙ" ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ;

AUTO CLASSIC, 20 MAΡTIOY 2024

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ):


Αγαπητοι φιλοι, στον πυρηνα του θεματος δεν ειναι ουτε η εισπρακτικη πολιτικη, ούτε τα τεκμηρια, το περιουσιολόγιο και οι (όποιοι) περιορισμοι κυκλοφοριας, που αναμφιβολα θα επιβληθουν καποια στιγμη οταν πολλαπλασιαστουν τα ΙΟ στους δρομους, αλλά οτι με την καταργηση των Ιστορικων πινακιδων Ομοσπονδιων που χρησιμοποιουνται για ΑΜΙΓΩΣ Ιστορικους/συλλεκτικους σκοπους, πληττονται και περιοριζονται οι συλλεκτες Ιστορικων οχηματων, άρα η ίδια η ιδέα και η έννοια του ιστορικου και της σωστής χρησης προς διατηρηση της τεχνολογικής κληρονομιάς (και δεν μιλαμε μονο για αυτους που εχουν 5, 10, ή και περισσοτερα οχηματα, αυτοι θα πουλησουν/περιορίσουν σίγουρα, αλλά για ΟΛΟΥΣ οσοι έχουν δύο ή τρία Ιστορικά οχήματα αποκλειστικα σαν Ιστορικά, με καμμια διαθεση ή επιθυμια ελευθερης κυκλοφορίας καθε μερα).
Απο 1/1/2025, ΟΛΑ τα Ιστορικα πρεπει να έχουν Κρατικες πινακιδες, να πληρωνουν τελη κυκλοφορίας και πιστοποιησεις/νεες άδειες ανά πενταετια, να καταβαλλουν ακριβοτερα ασφαλιστρα (απο οτι πριν) και να περνουν ΚΤΕΟ όλα τα οχήματά τους ΚΑΘΕ χρονο. Συν φυσικα τα μελλοντικα (πολυ πιθανα αλλά οχι σίγουρα) "τεκμηρια" διαβιωσης ή καποιας άλλης μορφης φορολογησης. Ποιος μπορει να τα σηκωσει ολα αυτα, αν θελει μονο μερικες βολτες τα Σαββατοκυριακα, συντηρηση σε συνεργεία και καποιες εκδηλωσεις, εναλλάξ (γιατι με ΟΛΑ μαζι δεν πας βολτα); Τωρα, συμφωνα με τον νεο Νομο θα πρεπει να έχει ΟΛΑ του τα οχηματα σε κατασταση καθημερινης κυκλοφορίας, και δεν υπαρχει καμια απολυτως διεξοδος περιορισμενης "ιστορικης" χρησης: Ή τα καταθετει σε ακινησία, είτε τα πουλάει, είτε βεβαια επιβαρύνεται με ολα τα παραπανω επι τον αριθμο των οχηματων του, με αποτελεσμα να τρεχει όλο το χρονο στα ΚΤΕΟ σαν διεκπεραιωτής!
Ο Νομος 4850 συνταχθηκε με ελαφροτητα και λάθος συμβουλους, εξυπηρετεί σχεδον αποκλειστικα όσους πολιτες, μη συλλεκτες, χρησιμοποιουν σε μόνιμη βαση τα οχήματα τριακονταετίας (αισίως βρισκομαστε στο 1994) και ενα μερος εμπορικου κυκλωματος, και αν αυτο επεκταθεί οπως αναμενεται, "ο περιορισμος κυκλοφορίας παλαιων ρυπογονων οχηματων" στον οποιο ομνύει η παρουσα Κυβερνηση οχι μονο δεν θα επιτευχθεί αλλά θα συμβει ακριβως το αντιθετο, με αποτελεσμα να ληφθουν μετρα (μονο οι αφελείς πιστευουν το αντιθετο).
Οσο ειναι ακομα καιρός, πρεπει οι Ομοσπονδιες και οσοι αλλοι φορείς υπαρχουν, να επιμείνουν με παραστασεις και υπομνηματα προς το Υπουργειο Μεταφορων και Δικτυων (αν κρινουμε απο τις δηλωσεις της κυριας υφυπουργου μαλλον "Υπουργειο Ηλεκτροκινησης" πρεπει να ονομαζεται, αλλά αυτο ειναι άλλη πονεμενη ιστορία), για άμεση βελτιωση ή συμπληρωση του νομου, κατι που ευκολα μπορεί να γινει με Υπουργικη αποφαση ή Κ.Υ.Α., δεν χρειαζεται να παει στη Βουλη. Και αυτη η υπουργικη αποφαση, θα επιτρεψει και πάλι την έκδοση Ιστορικων πινακιδων αυστηρα απο τις δυο Ομοσπονδιες ΟΜΑΕ και ΕΟ ΦΙΛΠΑ, αυστηρα για την περιορισμενη χρηση που ολοι γνωριζουμε βασει της τελευταίας Κ.Υ.Α., με την προσθηκη Σαββατου και επισημων αργιων στις Κυριακες και στις εκδηλωσεις που επιτρεπονται και τωρα (μεχρι την 31/12/2024, γιατι μετα, Ιστορικα τέλος!!!). Αρα, οποιος θελει ελευθερη κυκλοφορία σε ένα ή περισσοτερα απο τα οχήματά του, παει σε κρατικες πινακιδες υπουργείου (και πολλοι, αλλά όχι όλοι, θα κυκλοφορουν τα "παλια ΙΧ" τους καθε μερα) και όποιοι επιθυμούν αυστηρα ιστορικη χρηση, συλλέκτες ή μη, με ένα ή με παραπάνω οχηματα, εκδιδουν πινακιδα Ομοσπονδιας (και σιγουρα ΔΕΝ θα κυκλοφορουν καθε μερα!). Ας μου απαντησει και ας μου εξηγησει καποιος λοιπον (με στερεα και λογικα επιχειρηματα, οχι τύπου "το κρατος θελέι να τα παρει") γιατι δεν γινεται και γιατι δεν μπορεί πανεύκολα να (ξανα)γινει αυτο, και γιατι σε 9 μηνες απο σημερα, ολοι οι "ιστορικοι" ή θα εκδωσουν κρατικες πινακιδες, ή θα τα ακινητοποιήσουν, ή θα τα πουλησουν. Αναμενω! Δ.Π.
Προβολή στατιστικών και διαφημίσεων
Όλες οι αντιδράσεις:
80

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

52o ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ

 



52ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, 26-29 Σεπτεμβρίου 2024, με προορισμό την όμορφη Λευκάδα

Μόλις δύο εβδομάδες απέμειναν για την εκκίνηση του 52ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, μιας παραδοσιακής Regularity εκδήλωσης Κλασικών οχημάτων, που διοργανώνει για πάνω από μισό αιώνα η ΦΙΛΠΑ. Φέτος την τιμητική της θα έχει το πανέμορφο νησί της Λευκάδας! Ο αγώνας που πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επιμελητηρίου Λευκάδας, θα εκκινήσει την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 12.00 από την Άκολη Αιγίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στη Λευκάδα.

Φέτος, μεταξύ των εκλεκτών Ελληνικών και ξένων συμμετεχόντων που θα διαγωνισθούν στο 52ο Διεθνές Ράλλυ με έπαθλο την παραδοσιακή «καραμούζα», η ΦΙΛΠΑ θα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το γνωστό πρώην Γερμανό οδηγό αγώνων αυτοκινήτων Jürgen Barth* (νικητή του φημισμένου 24ωρου αγώνα Le Mans το 1977 με Porsche), που εκτός από τη συμμετοχή του στο Διεθνές Ράλλυ, θα δώσει και την εκκίνηση της Πέμπτης.

Τα πληρώματα θα διανύσουν στις τρεις μέρες του αγώνα συνολικά 600 χιλιόμετρα στην κατηγορία Classic Regularity (συμπεριλαμβανομένων 19 Ειδικών Δοκιμασιών Ακριβείας) και περίπου 500 χιλιόμετρα στην πιο «ήπια» κατηγορία Touring (με 11 Ε.Δ.Α με χαμηλότερη ΜΩΤ), σε όμορφες διαδρομές της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας, που έχει επιμεληθεί ο έμπειρος Αλυτάρχης κ. Άγγελος Κουνέλης και η ομάδα του.

Η δορυφορική χρονομέτρηση θα γίνει όπως πάντα από την Anube Sport (Regularity Master), με live αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Το αναλυτικό πρόγραμμα:
Τρίτη 24/09 15.30-18.00 Τεχνικός & Διοικητικός Έλεγχος και διανομή υλικού ikteo Κόμβος Αμαρουσίου

Πέμπτη 26/09 10:30 – 12:00 Συγκέντρωση στο Αίγιο, παραλία Άκολης 12:00 Εκκίνηση, Αίγιο T.C. 1, Σκέλος 1 Ρίο, Αιτωλικό, Αστακός T.C. 2 – Αστακός. Στάση περίπου 60’ -Τέλος ημέρας για Touring (Λευκάδα μέσω Μύτικα, Βόνιτσα) Σκέλος 2 - Regularity: Κατούνα, Βόνιτσα, Λευκάδα Άφιξη T.C.3 – Ionian Blue

Παρασκευή 27/09 09:30 Συγκέντρωση στο Ionian Blue , 10:00 Εκκίνηση, T.C. 4 Σκέλος 3: Μύτικας, Φυτείες, Κεχρίνια, Αμφιλοχία, T.C. 5 – Αμφιλοχία, Στάση 60’. Touring (Λευκάδα μέσω Αμβρακίας οδού) , Σκέλος 4 - Regularity: Κατούνα, Γούργουβλη, Λευκάδα Άφιξη, T.C. 6 – Parking Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Ελεύθερη μετάβαση Ionian Blue

Σάββατο 28/09 09:30 Συγκέντρωση στο Ionian Blue 10:00 Εκκίνηση, T.C. 7 Σκέλος 5: Καρυά, Δράγανο, Βασιλική T.C. 8 – Βασιλική, Στάση 30’. Τέλος ημέρας για Touring Εκκίνηση, T.C. 8 Σκέλος 6 - Regularity: Σύβρος, Εγκλουβή, Νυδρί Τερματισμός, T.C. 9 – Ionian Blue Hotel 21:00 Gala Απονομής Επάθλων στο Ionian Blue Hotel
Κυριακή 29/09 Ελεύθερη Επιστροφή

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, είτε ηλεκτρονικά μέσω του site της ΦΙΛ.Π.Α., είτε στα γραφεία της. https://www.philpa.gr/events/2024/52-diethnes-rally
H ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Επιμελητήριο Λευκάδας για τη συνδρομή/συνδιοργάνωση του Ράλλυ, τους υποστηρικτές-χορηγούς - Δήμο Αιγιαλείας, Ionian Blue Hotel, Instacar, Voyager, Interamerican & Ι. ΚΤΕΟ Κόμβος Αμαρουσίου, και όλους τους εθελοντές, οργανωτές και μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης που προβάλουν την εκδήλωση!
*Jürgen Barth- «My eventful life..»
Τετάρτη 25/9/2024, 19.00 ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΦΙΛΠΑ (Κυβέλης 6, Γέρακας)


Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19.00, στo εντευκτήριο της ΦΙΛΠΑ στο Γέρακα, ο Jürgen Barth, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 52ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, θα είναι καλεσμένος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο event, για μια παρουσίαση και λεπτομέρειες από την περιπετειώδη ζωή του, την αγωνιστική δράση και γενικότερα τα αυτοκίνητα. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο Jürgen Barth (γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου 1947 στο Thum της Σαξονίας) είναι πρώην Γερμανός οδηγός αγώνων αυτοκινήτων. Γιος του οδηγού της Formula One και οδηγό αγώνων Edgar Barth, ο Jürgen ξεκίνησε ως μηχανικός αλλά εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων. Κέρδισε τον 24ωρο αγώνα Le Mans το 1977 με μια Porsche 936, μαζί με τους Jacky Ickx και Hurley Haywood, και το 1980 κέρδισε τον αγώνα 1000 χιλιομέτρων στο Nürburgring με τον Rolf Stommelen. Ο Barth είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου για την αγωνιστική ιστορία της Porsche, Das große Buch der Porschetypen, και αργότερα συνέβαλε στη δημιουργία της σειράς αγώνων BPR Global GT Series

.