Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

TRISKELION: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2022 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!
Αξιοι όλοι οι οργανωτές Ιστορικων εκδηλωσεων, και μπραβο για τον συναγωνισμο των διοργανωσεων, που αποβαινει σε οφελος των συμμετεχοντων και στην προωθηση του Ιστορικου αυτοκινήτου.
Με μια διαφορά: Οτι οι συμμετοχές όντως θα αποτελουνται (και) απο κλασσικά αυτοκίνητα, και όχι απλώς (και μονον) απο οχηματα που έχουν συμπληρωσει τα τυπικά 20 με 30 χρονια (για να χαρακτηριστουν σαν young timers ή "ιστορικά").
Βεβαιως, είναι θαυμάσιο ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ιστορικών, ανεξαρτητα απο την ηλικια και την σπανιοτητα του οχήματός τους, βρισκουν άφθονες εκδηλώσεις για να συμμετάσχουν. Αυτο όμως που συνεβη, ειναι ότι σταδιακα οι εκδηλωσεις άρχισαν (και κατέληξαν) να σχεδιάζονται για τα πιο σύγχρονα αυτοκινητα, με αποτέλεσμα τα όμορφα, σπανια, ακριβότερα αλλά κυρίως ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ κλασσικά, να εξαφανιστουν!
Ετσι, δεν ειναι καθολου σπανιο το να βλεπεις τις συμμετοχές ιστορικων αγωνων και όλα σχεδον τα οχήματα να είναι, αυτο που θα λέγαμε, "σύγχρονα ιστορικά", δηλαδή δεκαετίας 1985-1995.
Δείτε τωρα τις συμμετοχές (δηλαδη τα αυτοκινητα) του 9ου Ιστορικου Γύρου Πελοποννήσου του Τρισκέλιον. Αποτελουν "έκθεση Ιστορικων οχηματων", και δικαιώνουν τον τίτλο του αγωνα. Και αυτό δεν είναι απλό, ουτε εύκολο, γιατί οφείλεται στην ποιότητα της εκδηλωσης και στην προσωπικοτητα του οργανωτη το να τον εμπιστευθεί αυτός ο κόσμος και να αποφασίσει να βγάλει τα ομορφα, σπανια και παλαιοτερα Ιστορικα αυτοκινητα του απο το γκαράζ για να διανύσει 1000
χιλιομετρα σε 7 μερες.
Μακαρι στο μέλλον να βλέπουμε συχνοτερα τέτοια αυτοκίνητα (και υπαρχουν ΠΟΛΛΑ στη χώρα μας) σε ζωντανές εκδηλώσεις, και όχι μονο σε στατικα concours ή σε ενοικιάσεις γαμηλιων τελετων.
Και προς αυτη την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουν όλοι οι οργανωτές των (πάμπολλων) Λεσχων, εγκαταλείποντας τις εύκολες ψευδοσπορτινγκ λύσεις των "σπριντ", των "αναβάσεων" και της χορηγουμενης ραλλυ-βολτας, και εστιάζοντας στο ΠΝΕΥΜΑ του Ιστορικου οχήματος, το οποίο έχει κρυφτεί στα γκαράζ, φοβισμενο απο τις "πάντες", τα roll cages και τις ελευθερες εξατμίσεις των σφετεριστών του όρου "κλασσικό αυτοκίνητο".
Αναμένουμε!
Προβολή στατιστικών και διαφημίσεων
14
2 σχόλια
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου