Σελίδες

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΣΩΣΤΟ TIMING ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ!


Πάει κι αυτό λοιπόν, έπαιξε τρείς φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο η εκπομπή "ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ" στο Αttica, και όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκε εντελώς εκτός θέματος και απολύτως αταίριαστη με τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Δύσκολες λόγω της απολύτως υπαρκτής πιθανότητας απώλειας αγαπημένων προσώπων από τον ύπουλο ιό, δύσκολες ψυχολογικά λόγω του αναγκαίου περιορισμού, δύσκολες οικονομικά, και ακόμα πιο δύσκολες για το μέλλον, που αυτή τη στιγμή είναι εντελώς αόρατο.
Το να μιλάς για αγώνες μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, καθώς και για τις διαμάχες εξουσίας στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών (και συγκεκριμένα της ΟΜΑΕ, όπου "οι μάχες" και οι επιθέσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ένταση και σε..."λύσσα" απο το Mad Max που εικονογραφεί αυτό το σημείωμα), τη στιγμη που ουσιαστικά έχει "ακυρωθεί" η ζωή σε ολόκληρη τη χώρα, "ακούγεται" οπωσδήποτε απο ανεύθυνο μέχρι γραφικό.
Ομως, η συγκεκριμενη εκπομπή είχε μαγνητοσκοπηθεί στις 7 Μαρτίου, πριν απο τρείς εβδομάδες περίπου. Και τότε, όπως βέβαια θα θυμούνται οι φίλοι του Σπορ, ετοιμαζόταν ο πρώτος αγώνας μοτοσυκλέτας HSBK στις Σέρρες που θα γινόταν στα πλαίσια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ενώ "το πρόβλημα" ήταν ότι η Ρουμάνικη Ομοσπονδία ζήτησε απο τους Βούλγαρους διοργανωτές την αναβολή του, φοβούμενη τον Κορωνοϊό! Οσον δε αφορά στους αγώνες αυτοκινήτου, είχε δοθεί παράταση στη λήξη των συμμετοχών μέχρι την Δευτέρα 9 Μαρτίου για τον πρώτο αγώνα ταχύτητας των Μεγάρων, προγραμματισμένου για την επόμενη Κυριακή (15/3). Κανείς δεν φανταζόταν τι μας περίμενε!
Στη συνέχεια, μέσα σε λίγες μέρες διαλύθηκαν και σταμάτησαν τα πάντα, εννοείται σε Παγκόσμιο επίπεδο, και τώρα το ερώτημα δεν είναι "το πότε" θα γίνουν οι αναβληθέντες αγώνες, αλλά το ΑΝ θα γίνουν μέσα στο 2020. Αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί (ούτε καν σαν σκέψη), γιατί πρωτεύει η υγεία και ακολουθεί η διάσωση της οικονομίας, κάτι που φαντάζει πιο δύσκολο ακόμα και απο την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Οταν αυτή η, πρωτόγνωρης έκτασης και έντασης, "παγκόσμια θύελλα" κοπάσει, κανένα άτομο, καμμία χώρα και καμμία κυβέρνηση δεν θα είναι ίδια, και αυτό ισχύει και για τις εκατοντάδες χιλιαδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της οικονομίας: Ποιός θα επιβιώσει και ποιός όχι; Ποιός θα συνεχίσει να έχει δουλειά και ποιός όχι; Και με αυτή τη δυσοίωνη πραγματικότητα να μας περιμένει (άλλο θέμα η αισιοδοξία που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να έχουμε), το να ασχολείται κανέις με τα χόμπυ του φαντάζει μεν "άτοπο" και άκαιρο αλλά είναι σωτήριο για την ψυχολογία του/μας.
Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο, ότι μετά από τα μεγάλα προβλήματα και τις "καταστροφές", έρχεται η αναγέννηση. Συνήθως οι άνθρωποι, σοκαρισμένοι απο τα δεινά που πέρασαν, σταματούν για κάποιο διάστημα να διαφωνούν και να αλληλοσπαράσσονται για επουσιώδη θέματα, και προσπαθούν, όλοι μαζί, να ξαναφτιάξουν την ζωή τους. Αν και στη χώρα μας οι πολιτικοί δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση (ήδη εδώ και μερικές μέρες βλέπουμε πολιτική γκρίνια, και ανταλλαγή ανακοινώσεων τύπου "εσείς κι εμείς"), θα μπορούσαμε ίσως να βγούμε πιο δυνατοί, πιο δεκτικοί και πιο δημιουργικοί σε δευτερεύοντα μεν αλλά σημαντικά για την ομαλή συνέχιση της ζωής μας (ως προς την αναψυχή ας πούμε) θέματα. Γιατί είναι γελοίο το να "γκρεμίζεται" ο κόσμος όπως τον ξέραμε, κι εμείς να ορμάμε με κοντάρια, σπαθιά και άναρθρες κραυγές, και να ασχολούμαστε με το ποιός θα διοικήσει καλύτερα ένα σπορ, του οποίου η συνέχεια είναι αμφίβολη, τουλάχιστον για την χρονιά που διανύουμε! Αυτό κι αν είναι εκτός τόπου και χρόνου, και καταντά όχι μόνο κωμικοτραγικό, αλλά και απείρως πιο γραφικό από ότι δύο τύποι που μιλούν για αγώνες σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή ένα απόγευμα Σαββάτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου